Habur Sınır Kapısı'nda 345 kilogram metamfetamin ele geçirildi - Son Dakika
3.Sayfa

Habur Sınır Kapısı'nda 345 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Habur Sınır Kapısı\'nda 345 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı, Habur Sınır Kapısı'nda yapılan bir aramada, bir tırda 345 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildiğini duyurdu. Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli yoğunluk tespit edilen tırın içerisinde yapılan detaylı aramalar sonucunda metamfetamin cinsi uyuşturucu madde bulundu. Soruşturma ise Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

08.02.2024 23:12  Güncelleme: 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habur Sınır Kapısı'nda 345 kilogram metamfetamin ele geçirildi

ŞIRNAK - Ticaret Bakanlığı, Habur Sınır Kapısı'nda Gümrük Muhafaza ekiplerince, bir tırda yapılan aramada 345 kilogram sıvı metamfetamin ele geçirildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen narkotik suçlarla mücadele çalışmaları çerçevesinde Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye girmek isteyen araçlar, risk analizlerine tabi tutuldu.

Ekiplerce şüpheli görülenler, ayrıntılı olarak incelendi. Bu çerçevede ekiplerce su yüklü bir tır, x-ray taramasına yönlendirildi. Aracın üzerindeki yükte şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, ayrıntılı kontrol için arama hangarına alındı.

Narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı aramalar sonucunda, tırın içerisindeki eşyadan numuneler alındı. Numunelerin teste tabi tutulması sonucu içerisinde metamfetamin cinsi uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Operasyonda, 345 kilogram metamfetamin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi. Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement