İsrail, Gazze'ye Giden Filoya Müdahale Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İsrail, Gazze'ye Giden Filoya Müdahale Etti

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

İsrail, Gazze'ye yardım götüren Küresel Sumud Filosu'nda Sadabad gemisine müdahale etti.

İsrail, Gazze'ye doğru yola çıkan Küresel Sumud Kara Filosu'nda Sadabad adlı gemiye müdahalede bulundu. Gemi ile irtibat kesildi.

İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkına can suyu olmak için yola çıkan Küresel Sumud Kara Filosu'na İsrail askerleri saldırdı. Gazze'ye 250 mil uzaklıkta bulunan 54 gemi ve yaklaşık 400 kişinin katıldığı filodaki Sadabad adlı gemiye İsrail askerleri müdahale etti. İki savaş gemisinin uluslararası sulardaki gemiye yaklaşarak gemiye çıktığı kaydedildi. İsrail askerlerinin müdahalede bulunduğu Sadabad adlı gemi ile irtibatın kesildiği kaydedildi. Küresel Sumud Filosu tarafından yapılan açıklamada, "Akdeniz'deki teknelerin etrafında iki adet savaş gemisi görüldü. İsrail ordusunun taciz ettiği bir teknemizle irtibat koptu" denildi.

İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu 2026 Bahar Misyonu'na daha önce de 29 Nisan gecesi Girit Adası açıklarında müdahalede bulunmuştu. - GAZZE

Kaynak: İHA