Eksi 7 Derecede Suya Girip Yarıştılar - Son Dakika
3.Sayfa

Eksi 7 Derecede Suya Girip Yarıştılar

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde düzenlenen etkinlikte, karla kaplı mesire alanındaki gölete giren doğaseverler, eksi 7 derecede hem soğukla hem de birbirleriyle yarıştılar.

29.01.2017 18:40  Güncelleme: 20:25

Bünyan Dostları Grubu'nun bu yıl 6'ncısını düzenlediği 'Yüzme Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu. İlçede belirlenen 7 kilometrelik parkurda doğa yürüyüşü yapan 75 doğasever, Pınarbaşı Mesire Alanı'nda buluştu. Buradaki gölete giren 25 doğasever ise gölette balon ve kurdelalarla oluşturulan kulvarda birinci olabilmek için yarıştı. Suya giren 2 yarışmacı, üzerinde Atatürk resmi bulunan Türk bayrağı açtılar. Yarışa katılan en fazla ilgiyi gören 11 yaşındaki Adnan Efe Firan ise üçüncü gelerek ayrı bir sürprize imza attı. Yarış sonucu Orhan Demir birinci, Kenan Çağlar ise ikinci oldu. Kadınlar kateforisinde ise gölete tek giren kadın yarışmacı Aynur Aslan birinci ilan edildi.

"DAHA ÇOK KATILIM BEKLİYORUZ"

Bünyan Dostları Grubu Başkanı Şener Serim, ilçenin tanıtımını yapmak ve doğaseverleri buluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi. Serim, "Grup olarak biz Türkiye'nin ve dünyanın her yerindeki Bünyanlı dostlarımıza ulaşmak istiyoruz. Bu yaptığımız etkinliği de Kayseri başta olmak üzere Adana, Mersin, Konya, Ankara gibi illerdeki Bünyanlı dostlarımız katıldı. Bu yıl 6'ncısını düzenlediğimiz etkinliğimizi Bünyan Belediyemiz de destekliyor. Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimize, bundan sonraki yıllarda daha çok katılım bekliyoruz" diye konuştu. Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da, Bünyan Dostları Grubu'yla, ilçenin tanıtımı adına çok anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da süreceğini ifade etti.

"ASLINDA SU DIŞARDAN DAHA SICAK"

Eksi 7 derecede suya girerek yüzen yarışmacılar da çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini, aslında suyun dışarıdan daha sıcak olduğunu belirttiler. Suda üşümediklerini, ancak sudan çıktıktan sonra soğuğu hissettiklerini söyleyen yarışmacılar, kış günü suya girmeyi, sağlıklı olan herkese önerdiler. Etkinlik, katılımcılara kuru fasulye, bulgur pilavı, tatlı, ayran ve çay ikramı ile son buldu.

Eksi 7 Derecede Suya Girip Yarıştılar
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Eksi 7 Derecede Suya Girip Yarıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement