Sevip okşadığı aslanlarla minik bir kedi gibi oynadı - Son Dakika
3. Sayfa

Sevip okşadığı aslanlarla minik bir kedi gibi oynadı

Sevip okşadığı aslanlarla minik bir kedi gibi oynadı En yakın dostları aslanlar ve kaplanlar Irak'ın Kuzey'inde yaşayan Diyarbakırlı Ahmet Akbey, hayatını vahşi hayvanlarına adadı.

03.12.2022 12:31  Güncelleme: 12:37

Sevip okşadığı aslanlarla minik bir kedi gibi oynadı

En yakın dostları aslanlar ve kaplanlar

DİYARBAKIR - Irak'ın Kuzey'inde yaşayan Diyarbakırlı Ahmet Akbey, hayatını vahşi hayvanlarına adadı. Onu benzerlerinden ayıran sevip, okşadığı, can dostları aslan ve kaplan olması görenleri şaşırttı. Aslan bakıcısı Ahmet Akbey, aslan ve kaplan ile güreşirken görenlerin yüreğini ağzına getirdi.

Sevip okşadığı ormanlar kralıyla minik bir kedi gibi oynayan Ahmet Akbey, Irak'ın Kuzey'inde bulunan Duhok'ta evde beslediği aslanlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Aslan terbiyecisi olarak bilinen Akbey, kaplanlarda gövde gösterisi yaparak sosyal medyada paylaştığı görüntüler kimileri tarafından beğeni alırken, kimileri tarafından şaşkınlıkla izlendi. Ayda 1 buçuk tona yakın et yiyen vahşi hayvanlarıyla sarma dolaş bahçede oynayan aslan terbiyecisi Akbey, evlatları gibi baktığı aslanların yanı sıra kaplanlarla da arasının iyi olduğunu söylüyor.

Akbey, yaptığı açıklamada herkes için vahşi, kendisi için can dostu olan 3 yavrusu olduğunu söyledi. Yaklaşık 4.5 yıldır aslanlara baktığını kaydeden Akbey, Irak'ta evde bakmak yasal olduğu için onlarla vakit geçirmeyi sevdiğini, her birinin günlük 16 kilogram et yediğini, bakımlarının her gün yapıldığını vurgulayarak kendisine bu güne kadar zarar vermediklerini aktardı.

Sevip okşadığı aslanlarla minik bir kedi gibi oynadı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Sevip okşadığı aslanlarla minik bir kedi gibi oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement