Ticaret Bakanlığı fotoğrafla uyardı: Bu kıyafeti çocuklarınıza sakın giydirmeyin - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ticaret Bakanlığı fotoğrafla uyardı: Bu kıyafeti çocuklarınıza sakın giydirmeyin

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ticaret Bakanlığı fotoğrafla uyardı: Bu kıyafeti çocuklarınıza sakın giydirmeyin

Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yayımladığı duyuruda çocuk güvenliğini tehdit eden birçok ürün için toplatma kararı vermeye devam ediyor. Çocuk giyiminde "Mba" markalı kıyafet kordon gereklilikleri bakımından tehlike arz ettiği için bakanlık tarafından piyasaya arzı yasaklandı.

Ticaret Bakanlığı, denetimlerine devam ediyor. Bakanlık tarafından çocuk güvenliğini tehdit eden birçok ürün için piyasadan toplatma kararı alındı. Bakanlık, özellikle bazı kırtasiye ürünleri, pelüş oyuncaklar ve çocuk giyim ürünleri ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Piyasadan toplatılan ürünler, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yayımlandı.

PİYASAYA ARZ VE TOPLATMA KARARI

Bakanlık okul giyim eşyaları arasında yer alan ve "Mba" markası altında piyasaya sürülen kapüşonlu sweat için piyasaya arz ve toplatma kararı aldı.

BOĞULMA RİSKİ TAŞIYOR

Ürünün kordon gereklilikleri bakımından "kalır" sonuç aldığına vurgu yapılan açıklamada, kıyafetin boğulma, sağlık riski ve yaralanma riskleri taşıdığı ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı fotoğrafla uyardı: Bu kıyafeti çocuklarınıza sakın giydirmeyin

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.