Uçuşta Hayatını Kaybeden Yamaç Paraşütü Pilotunun Cenazesi Alındı - Son Dakika
3. Sayfa

Uçuşta Hayatını Kaybeden Yamaç Paraşütü Pilotunun Cenazesi Alındı

Uçuşta hayatını kaybeden yamaç paraşütü pilotunun cenazesi alındı Talihsiz pilot Bekir Baştuğ'un cenazesi, kendisini gibi pilot tek oğlu, arkadaşları ve öğrencileri tarafından alındı Baştuğ'un 25 yıllık dostu Mehmet Aksoy: "Binlerce serbest atlayışı, yüzlerce kilometre uçuşu var ve yine...

28.10.2018 14:36

Uçuşta hayatını kaybeden yamaç paraşütü pilotunun cenazesi alındı

Talihsiz pilot Bekir Baştuğ'un cenazesi, kendisini gibi pilot tek oğlu, arkadaşları ve öğrencileri tarafından alındı

Baştuğ'un 25 yıllık dostu Mehmet Aksoy:

"Binlerce serbest atlayışı, yüzlerce kilometre uçuşu var ve yine binlerce öğrenci yetiştirdi. Tamamen talihsiz bir ölüm"

ANTALYA - Antalya'da uçuş gerçekleştirdiği sırada paraşütün kanat bölgesinde gerçekleşen asimetrik kapanma sonucu iddiasıyla irtifa kaybedip yere düşerek hayatını kaybeden 32 yıllık yamaç paraşütü pilotu ve eğitmeni Bekir Baştuğ'un cenazesi (54), morgdan alındı. Baştuğ'un cenazesini almaya gelen yamaç paraşütü pilotu oğlu Oktay Başbuğ ile öğrencilerinin son derece üzgün olduğu gözlenirken, olayı anlatan Baştuğ'un 25 yıllık arkadaşı Mehmet Aksoy, " Yıllardır uçuşlar gerçekleştiriyordu. Antalya Yamaç Paraşütü Kulübü kurmuştuk. 1,5 ay önce de onun başkanlığına seçilmişti. Binlerce serbest atlayışı, yüzlerce kilometre uçuşu var ve yine binlerce öğrenci yetiştirdi. Tamamen talihsiz bir ölüm" dedi.

Edinilen bilgilere göre olay, dün Döşemealtı ilçesi Bademağacı mevkiinde gerçekleşti. Yaklaşık 32 yıldır yamaç paraşütü pilotluğu ve eğitmenliği yapan Bekir Baştuğ sabah saatlerinde Bademağacı mevkiine gelerek burada öğrencilerine uçuş eğitimi verdi. Ardından kendi uçuşu için hazırlıklarını tamamlayan Baştuğ, uçuşa başladıktan bir müddet sonra havadayken iddiaya göre paraşütünün asimetrik kapanma yaşaması sonucu irtifa kaybetmeye başladı. Havadayken acil iniş planlamasını yapan Baştuğ, yere 5 metre kala kayalık alana düştü. Baştuğ, kask takmasına rağmen başından aldığı darbeyle olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayı gören bölgedeki diğer paraşütçülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipler, jandarma ve UMKE ekiplerine bildirildi.

Baştuğ'un cansız bedeni ekipler tarafından kayalık bölgeden alınarak, yapılan incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Kendisi gibi pilot oğlu ve öğrencileri yalnız bırakmadı

Olay sonrası büyük üzüntü yaşayan Baştuğ'un yakınları, arkadaşları ve öğrenciler adli tıp morguna akın etti. Cenazeyi almaya gelenlerin arasında kendisi gibi yamaç paraşütü pilotu olan tek oğlu Oktay Baştuğ'un oldukça üzgün olduğu gözlendi. Yakınlarının tesellisiyle ayakta duran genç pilot, babasının cenazesi yakınları ve yine diğer pilotlarla birlikte alındı.

"Binlerce kez atlayışı, yüzlerce kilometre uçuşu var"

Baştuğ'un 25 yıllık arkadaşı Mehmet Aksoy, talihsiz pilotun 4-5 metrelik bir alandan sert bir inişle yere düştüğünü ve buna bağlı olarak kafa travması geçirip hayatını kaybettiğini kaydetti. Olay sonrası doktorların gerekli ilk müdahaleyi yaptığını ancak hayatını kurtaramadığını belirten Aksoy, Baştuğ'un gençlik döneminden bu yana uçtuğunu belirten Aksoy, "Binlerce kez serbest atlayışı var, yüzlerce kilometre uçuşu var, yüzlerce, binlerce öğrenci yetiştirdi. Tamamen bir talihsizlik. Tekniker herhangi bir sebepten, pilotaj hatasından ya da meteorolojik bir sebepten ötürü olduğunu düşünmüyorum. Zaten kendisi eğitim veren birisiydi" dedi.

"1,5 ay önce başkan seçilmişti"

Baştuğ'un cenazesini almaya gelen 25 yıllık arkadaşı Mehmet Aksoy, olayı talihsizlik olarak nitelendirdi. Baştuğ'un daha önce Türk Hava Kurumunda eğitmenlik yapıp dersler verdiğini ve 2015 yılında kurdukları Antalya Yamaç Paraşütçüler Kulübü'ne başkan olarak seçildiğini kaydeden Aksoy, " 1,5 ay önce Antalya Yamaç Paraşütçüler Kulübü başkanlığa seçilmişti. Bu işin güvenliğine ve teknik eğitimine son derece dikkat eden bir öğretmenimizdi. Yetiştirdiği öğrenciler mükemmel uçuşlar gerçekleştirdi, Türkiye dereceleri yaptılar. Görev aldığı hem yurt içi, yurt dışı organizasyonlara katıldı, yarışmalarda hakemlik yaptı. Tamamen talihsiz bir ölüm. Çok üzgünüz" dedi.

Bekir Baştuğ'un cenazesi, Kurşunlu Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Uçuşta Hayatını Kaybeden Yamaç Paraşütü Pilotunun Cenazesi Alındı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Uçuşta Hayatını Kaybeden Yamaç Paraşütü Pilotunun Cenazesi Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement