Yağmur Altında Cenazelerini Bekliyorlar - Son Dakika
3. Sayfa

Yağmur Altında Cenazelerini Bekliyorlar

Yağmur altında cenazelerini bekliyorlar Cenaze yakınları adli tıp bahçesine bekleme salonu yapılmasını istiyorŞANLIURFA - Şanlıurfa Adli Tıp Kurumunda cenazelerini bekleyen vatandaşlar, soğuk havada kadınlar ve yaşlılar için kurum bahçesine bekleme salonu yapılmasını istedi.

05.11.2018 19:35

Yağmur altında cenazelerini bekliyorlar

Cenaze yakınları adli tıp bahçesine bekleme salonu yapılmasını istiyor

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Adli Tıp Kurumunda cenazelerini bekleyen vatandaşlar, soğuk havada kadınlar ve yaşlılar için kurum bahçesine bekleme salonu yapılmasını istedi.

Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morgunda otopsi işlemleri için bekleyen cenaze yakınları, kurum bahçesine kadınların ve yaşlıların soğuk havada beklememeleri için bekleme salonu yapılmasını istedi. Yaklaşık bir buçuk yıldır yeni yerine taşınan adli tıp kurumu, sürekli vatandaşlar tarafından temel ihtiyaç eksiklikleri ile eleştiriliyor. Kurum içerisine otopsi işlemleri yapıldığı için herkesin alınmadığını aktaran cenaze yakınları, bahçe bölümündeki alternatif yerlere bekleme salonu, mescit ve tuvalet yapılması için yetkililere seslendi.

Yağmur altında saatlerce cenazelerini bekliyorlar

Kurum beklerken temel ihtiyaçlarını gideremediklerini belirten vatandaşlardan İbrahim Karaçizmeli, "Bir vatandaş olarak cenazemizi almak için adli tıp kurumunun önünde bekliyoruz. Kış nedeniyle yağmur yağıyor. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum. Burada kadınlar var, ihtiyarlar var, hastalar var cenazelerini bekliyor. Kurum bahçesinde ne bir mescit var, ne bir bekleme salonu var ne de bir tuvalet var. Yetkililerden rica ediyorum. Buraya yazın sıcaktan, kışın da yağmur ve kardan dolayı insanların dinlenebileceği, bekleyebileceği bir salon yapsınlar" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren cenazelerini beklediklerini ve ikindiye doğru ancak cenazelerini alacaklarını ifade eden Mustafa Karaçizmeli ise " Şanlıurfa Valiliği'ne Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'ne veyahut bu konu ile ilgili yetkililere sesleniyorum. Vatandaşlar bu soğuk havada burada perişan hale geliyor. Şu anda yağmur yağıyor. İnsanların içerisinde bekleyebilecekleri bir alan yok. Buradaki durum ile yetkililer ilgilenirse memnun oluruz" diye konuştu.

Yağmur Altında Cenazelerini Bekliyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Yağmur Altında Cenazelerini Bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement