Böyle vicdansızlık görülmedi: Yavru köpekleri çöp gibi bırakıp kaçtı - Son Dakika
3.Sayfa

Böyle vicdansızlık görülmedi: Yavru köpekleri çöp gibi bırakıp kaçtı

Böyle vicdansızlık görülmedi: Yavru köpekleri çöp gibi bırakıp kaçtı Çöp kenarına çuval içinde bırakılan yavru köpekler Başkan Öküzcüoğlu'nun duyarlılığı sayesinde kurtarıldı Hayvanseverlerin ihbarı üzerine harekete geçen Alaşehir Belediyesi, 5 yavru köpeği bulundukları yerden alarak...

11.12.2021 11:19  Güncelleme: 12:42

Böyle vicdansızlık görülmedi: Yavru köpekleri çöp gibi bırakıp kaçtı

Çöp kenarına çuval içinde bırakılan yavru köpekler Başkan Öküzcüoğlu'nun duyarlılığı sayesinde kurtarıldı

Hayvanseverlerin ihbarı üzerine harekete geçen Alaşehir Belediyesi, 5 yavru köpeği bulundukları yerden alarak tedavileri yaptı

MANİSA - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yeni doğmuş 5 yavru köpeği bir çuvalın içinde çöp konteynerinin yanına bırakıldı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan olay sonrası Alaşehir Belediyesi 5 yavru köpeği alarak bakımlarını yaparken bir hayvanseverin 5 yavru köpeği de sahiplendiği açıklandı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Baklacı Mahallesi'nde 10 Aralık Cuma günü saat 16.00 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi, yeni dünyaya gelmiş 5 yavru köpeği çuval içinde, çöp konteynırının yanına bırakarak, olay yerinden uzaklaştı. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan olayda traktör römorkunun arkasındaki çuval içindeki çöpleri çöp konteynerine boşaltan bir kişinin iki çuvalı kontrol ettikten sonra çöp konteynerinin yanına bıraktığı görülüyor. Çöplerini attıktan sonra yavru köpeklerin bulunduğu çuvalı yeniden kontrol eden adam traktörüne binerek olay yerinden uzaklaştı.

Çöp konteynerinin bulunduğu alanda iş yeri olan Mehmet Keklik isimli vatandaş hava almak için dışarı çıktığı sırada etraftan gelen yavru köpek seslerinin çuval içinden geldiğini fark edince cep telefonundan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'na ulaşarak durumu anlattı. Başkan Öküzcüoğlu hemen Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine durumu haber vererek yavru köpeklerin bulundukları yerden alınması sağladı. Çuval içinden çıkarılan 5 yavru köpek Haybulans ile Alaşehir Belediyesi Hayvan bakım evine götürüldü. Ekipler, yavru köpekleri muayene ederek, karınlarını doyurdu. Yavruların sahipsiz olduğunu öğrenen bir hayvansever, yavruların hepsini sahiplenerek, bakmak için aldı.

Yavruların hayatını kurtardı

Görev için Antalya'da bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Bugün bir hayvansever beni aradı. Çöp konteynırı yanına bırakılan köpek yavrularını iletti. Bizde derhal veteriner hekimlerimizi aradık. Onlarda sokak hayvanlarımız için aldığımız Haybulansla köpek yavrularını barınağımıza aldılar. Bir tane hayvansever vatandaşımız da onları sahiplendi. Ben onları sahiplenen duyarlı vatandaşımıza, veteriner hekimlerimize ve bu ihbarı bize ileten hayvan sever hemşerimize teşekkürlerimi bir borç biliyorum." dedi.

Yavru köpekler sahiplenildi

Alaşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi Veteriner Hekimi Ali Can Uysal, "Belediye Bbaşkanımız Ahmet Öküzcüoğlu kendisine gelen ihbarı bize iletti. Bizde hemen Haybulans ile olay yerine geldik. Yavruları aldık. Bakım evine götürdük. Muayenelerini yaptık, karınlarını doyurduk. Sağlıkları çok iyi. Yavruların durumunu duyan bir hayvan sever yavruların bakımını üstlenerek sahiplendi." şeklinde konuştu.

"Yağmur yağdığı için içeri aldık"

Güvenlik kamerasıyla olayın gerçekleşme anını kayıt altına alan iş yeri sahibi Mehmet Keklik ise, "Dışarıya hava almak için çıkmıştık. Çöp konteynırı yanından köpek yavrusu sesleri geldi. Yaklaştığımızda çuvalın içinde köpek yavruları olduğunu gördük. Çuvaldan çıkardık. Yavrular çok küçüktü. Kendi karınlarını doyurabilecek büyüklükte değildiler. Yağmur yağıyordu. Hemen işyeri içerisine aldık. Komşulardan süt tedarik ederek karınlarını doyurduk. Daha sonra Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nu aradık. Başkanın talimatlarıyla kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yavruları alıp gittiler." diye konuştu.

Böyle vicdansızlık görülmedi: Yavru köpekleri çöp gibi bırakıp kaçtı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Böyle vicdansızlık görülmedi: Yavru köpekleri çöp gibi bırakıp kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement