Yaz sıcağına "Mühendis" çözümü! Balkonunu devasa bir havuza çevirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaz sıcağına "Mühendis" çözümü! Balkonunu devasa bir havuza çevirdi

23.06.2026 13:56

Yaz sıcağından bunalan bir mühendislik öğrencisi, evinin balkonunu dev bir brandayla kaplayıp suyla doldurarak mini bir havuza çevirdi. Balkonda serinleyip güneş gözlükleriyle poz veren gencin videosu sosyal medyada hızla viral oldu. Bu yaratıcı çözüm eğlenceli yorumlar alsa da, tonlarca suyun yaratacağı statik yük nedeniyle balkonun çökme riski taşıdığını belirten uzmanlar, bu tarz denemelerin son derece tehlikeli olduğu konusunda hayati uyarılarda bulundu.

Yaz sıcaklarının iyice bastırmasıyla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar yaratıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Sosyal medyada hızla yayan bir videoda, sıcaklardan bunalan bir mühendislik öğrencisinin pratik ve bir o kadar da tehlikeli zekası gündem oldu. Genç öğrenci, tatile gidemeyince çareyi evinin balkonunu mini bir yüzme havuzuna çevirmekte buldu.

BALKONA "MÜHENDİS" DOKUNUŞU

Görüntülerde, apartmanın üst katlarından birinde oturan gencin, balkonun etrafını su sızdırmaz devasa bir brandayla tamamen kapladığı görülüyor. Balkon demirlerini iskelet olarak kullanan yaratıcı öğrenci, içeriye çektiği hortumla alanı suyla doldurarak kendine özel bir havuz alanı yarattı. Videoda havuzun keyfini çıkaran gencin, kendisini çeken kameraya doğru güneş gözlüklerini takıp el sallayarak verdiği rahat pozlar izleyenleri gülümsetti.

"DAHİ Mİ, DELİ Mİ?"

Kısa sürede viral olan video, sosyal medya kullanıcıları arasında hem takdir topladı hem de büyük bir tartışma başlattı. Birçok kullanıcı gencin bu pratik zekasını "İşte mühendislik farkı", "Yaratıcılıkta sınır tanımıyoruz" diyerek eğlenceli yorumlarla destekledi.

Ancak madalyonun bir de tehlikeli yüzü var. İnşaat mühendisleri ve dikkatli kullanıcılar, tonlarca suyun yaratacağı ağırlığın balkonun taşıma kapasitesini (statik yükünü) aşabileceğini belirterek büyük bir uyarıda bulundu.

UZMANLARDAN UYARI GECİKMEDİ

Havuzdaki her 1 metreküp suyun 1 ton ağırlığa eşit olduğunu hatırlatan uzmanlar, balkonların bu tarz devasa statik yüklere dayanıklı tasarlanmadığını, bu tür denemelerin balkonun çökmesine ve ölümcül kazalara yol açabileceğini önemle vurguluyor.

Son Dakika 3. Sayfa Yaz sıcağına 'Mühendis' çözümü! Balkonunu devasa bir havuza çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Murat Çevre Murat Çevre:
    Akıl mantık işi değil o balkon o ağırlığı kaldıramaz bu arkadaş mühendismiş ama galiba kaldırım mühendisi 1 0 Yanıtla
  • Yusuf Çobanoğlu Yusuf Çobanoğlu:
    Tebrikler Nurettin bey çok güzel mantık içerisinde yorum yapmışsınız asil mühendiz sizsiniz 0 1 Yanıtla
  • NURETTİN AVGIN NURETTİN AVGIN:
    En kötü olasılık, 4m uzunluk, 1m genişlik, 0.5m yükseklik demek 2m3 yani 2 ton temek. Sen balkona 2 ton suyu doldurursan o camlar çatır çatır kırılır, balkon çatırdar kenini yerde bulursun. Mühendislik kafası balkona su doldurmadan önce bu hesabı yapmayı gerektirir. 1 0 Yanıtla
  • Aysun Özcan Aysun Özcan:
    Büyük bir legende serinletir.Bu kadar su harcamaya gerek de yok aslında 0 0 Yanıtla
  • Bulent Cebeci Bulent Cebeci:
    Tırlatmış ! 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement