İzmirliler "Kara Afrika Sanatı"nı sevdi - Son Dakika
Advertorial

İzmirliler "Kara Afrika Sanatı"nı sevdi

İzmirliler "Kara Afrika Sanatı"nı sevdi

FOLKART Gallery'de 7. haftasını dolduran "Kara Afrika Sanatı" sergisini 7 bin 800 kişi ziyaret etti. İzmirlilerden büyük ilgi gören sergi 14 Şubat 2016'ya kadar ziyaret edilebilecek.

05.02.2016 14:47  Güncelleme: 14:51
İlandır

Duayen Gazeteci Hıfzı Topuz'un, UNESCO Genel Merkezi'nde, Türkiye'yi temsil ettiği uzun yıllar boyunca topladığı ve dünya müzelerinde eşine az rastlanan Afrika maskları ile heykellerinden oluşan 400 parçalık "Kara Afrika Sanatı" sergisi İzmirlilerden büyük ilgi gördü. Folkart Gallery'de18 Aralık 2015'de açılan sergiyi 7 hafta içerisinde her yaştan 7 bin 800 kişi ziyaret etti.

Afrika insanının dini ayin, düğün, cenaze, eğlence gibi kendilerine özgü ritüellerinde üzüntülerini, sevinçlerini, tanımlayamadığı varlıkları anlatmak için kullandığı masklar ve heykellerden oluşan sergi 14 Şubat'a kadar açık kalacak.

İzmir'e özel sergi

"Kara Afrika Sanatı" sergisinin İzmir'e özel bir sergi olduğunu söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Folkart Gallery'i açarken, İzmirli sanatseverleri dünya çapında sergilerle buluşturma hedefi ile yola çıkmıştık. Çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda sürdürmeye devam edeceğiz. İkinci sezonumuzu dünyanın yaşayan en büyük iki fotoğrafçısından biri sayılan Salgado ile açtık.

Değerli büyüğümüz Hıfzı Topuz'a ait eserlerden oluşan "Kara Afrika Sanatı" sergisi de İzmirlilerden büyük ilgi gördü. İzmirlilere bu özel sergimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Folkart Gallery'nin bir sonraki sergisinin Türkiye'de bir ilk olacağını anlatan Sancak, "Bir sonraki sergimiz bence bu sezonun en çok ses getirecek sergisi ise Robert Capa olacak. Dünyanın en ünlü savaş fotoğrafçısı olan Capa'nınfotoğrafları ilk Türkiye'ye, Türkiye'de de Folkart Gallery'e gelecek. Bu serginin de ilgi duyacağından hiç şüphem yok" dedi.

Türkiye'de ilk

Folkart Gallery'nin bu sezonun son sergisi dünyanın bugüne kadar gelmiş en ünlü savaş fotoğrafçısı olan, mesleğini "Hayatimin sonuna kadar bir savasfotografcisi olarak issiz kalmak istiyorum" diye anlatan Robert Capa'nın fotoğraflarından oluşan sergi olacak. Robert Capa'nın 103 efsane fotoğrafından oluşan sergi 4 Mart-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Folkart Gallery'de gezilebilecek.

Son Dakika Advertorial İzmirliler 'Kara Afrika Sanatı'nı sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement