Berlin Turizm Borsası Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Dünya

Berlin Turizm Borsası Fuarı Kapılarını Açtı

Berlin Turizm Borsası Fuarı Kapılarını Açtı

Almanya’da düzenlenen Berlin Turizm Borsası Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

04.03.2015 12:55

Almanya'da düzenlenen Berlin Turizm Borsası Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Almanya'da düzenlenen 49. Berlin Turizm Borsası Fuarı, dünyanın 186 ülkesinden 11 bin firmanın katılımıyla başladı. Bu yıl Moğolistan'ın konuk ülke olarak yer aldığı ve ülkesini tanıttığı fuarda üç bin metrekarelik bir alanla tanıtım yapan Türkiye'yi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın organizesiyle 122 firma temsil ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da ziyaret ederek Türk turizmcilere destek vereceği fuarı 170 bin turizmcinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Berlin Fuarı'nın Müdürü Dr. Christian Goeke, 2014 yılında fuarda 6,4 milyar euroluk iş bağlantılarının yapıldığına dikkat çekerek, bu yıl rakamın 7 milyar euroyu geçmesini beklediklerini açıkladı. Fuarda bulunan 26 salonun da tamamen dolduğunu belirten Goeke, yıllık 70 milyona yakın turizm hareketliliği bulunan Almanya pazarında bu yıl Almanların tatil yapma eğilimlerinin üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Farklı ülkelere ait el sanatlarının sergilendiği 850 sanat tezgahının bulunduğu fuar boyunca çeşitli kongreler, etkinlikler yapılarak turizmin geleceği ve yeni trendlerin tanıtımı yapılacak. Çeşitli üniversitelerin ve araştırma kuruluşlarının turizmle ilgili yaptığı araştırmaların da yer alacağı fuar, 4-8 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Berlin Turizm Borsası Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement