Filipinler'de Hükümet Karşıtı Kilusang Mayo Uno Grubu ABD'yi Kınadı - Son Dakika
Dünya

Filipinler'de Hükümet Karşıtı Kilusang Mayo Uno Grubu ABD'yi Kınadı

Filipinler’de hükümet karşıtı grup Kilusang Mayo Uno, Marawi kentinde çıkan çatışmalardan dolayı ABD’yi kınadı.

12.06.2017 19:32

Filipinler'de hükümet karşıtı grup Kilusang Mayo Uno, Marawi kentinde çıkan çatışmalardan dolayı ABD'yi kınadı.

Filipinler'de hükümet karşıtı Kilusang Mayo Uno (KMU), Marawi kentinde devlet güçleri ile DEAŞ bağlantılı terörist grup MAute arasında çıkan çatışmalardan ABD'yi sorumlu tutarak kınadı. KMU sözcüsü General Jarome Adonis, "Yabancı bir güç ülkemizin egemenliğini ve mirasını ayaklar altına alıyorken Filipinli işçiler ulusal bağımsızlığı kutlayamazlar. Marawi'deki silahlı krizi başlatan ABD'dir. ABD'nin müdahalesi 100 binlerce Filipinli'yi öldüren, yaralayan, onları yerlerinden edip haklarını gasp eden bu çatışmayı tırmandırdı" dedi.

Adonis, Cumhurbaşkanı Duterte'ye bağımsız bir dış politika çağrısında bulunarak, "Cumhurbaşkanı Duterte, ABD'nin devam eden müdahalesini reddedip, kendi bağımsız dış politika önergesine bağlı kalarak devam etmeli. Amerikan karşıtı sömürgecilik sözlerini Amerikan birliklerini ülkemizden uzak tutarak harekete geçirmelidir. Bu Duterte'nin dış politikasının gerçekten bağımsız olduğunu kanıtlamanın tek yoludur" dedi.

Adonis, Duterte'den ayrıca Mandanao'daki sıkı yönetimi kaldırmasını istedi. Adonis, sıkı yönetim yüzünden ordunun işçilere, insan hakları ve sivil özgürlüklere karşı acımasızca saldırılarına izin verdiğini, ABD'ye ülkenin siyasi, ekonomik ve askeri konularında güçlü bir dayanak noktası olduğunu dile getirdi. - MANILA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Filipinler'de Hükümet Karşıtı Kilusang Mayo Uno Grubu ABD'yi Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement