İsrail'de Kerry'ye Öfke Büyüyor: Kerry'nin Önerileri Abbas'a Ölüm Fermanı - Son Dakika
Dünya

İsrail'de Kerry'ye Öfke Büyüyor: Kerry'nin Önerileri Abbas'a Ölüm Fermanı

İsrail tarafından reddedilen, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in ateşkes önerisine İsrail'de duyulan kızgınlık büyüyor.

27.07.2014 13:01

İsrail tarafından reddedilen, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in ateşkes önerisine İsrail'de duyulan kızgınlık büyüyor. Haaretz gazetesi, Kerry'ye yönelik çok ağır sözlerini kullandığı yazısında Kerry'nin önerilerinin, "bölgedeki en radikal ve problematik unsurları, yani Katar, Türkiye ve Hamas'ı güçlendirirken Mısır, İsrail, Filistin Yönetimi, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin yüzüne atılan bir tokat gibi" olduğunu iddia etti.

Haaretz, John Kerry'in Cuma günü sunduğu ateşkes önerilerinin İsrail hükümetini "şoke ettiği"ni belirtirken önerilerin, Kerry'in İsrail hükümetine 24 saat önce söylediklerine tezat oluşturduğunu, Hamas siyasi lideri Halit Meşal tarafından kaleme alınmış olabileceğini savunuyor. Gazete şu iddiaları ortaya atıyor:

"(ABD) Dışişleri Bakanı'nın taslağı, bölgenin en radikal ve problematik unsurlarını, yani Katar, Türkiye ve Hamas'ı güçlendiriyor ve hızlı oluşmakta olan ve birçok ortak çıkarı bulunan Mısır, İsrail, Filistin Yönetimi, Ürdün, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nun dahil olduğu tarafın yüzüne bir tokattır. Kerry'nin taslağı yurt içi Filistinli siyasi arenası için daha da berbattır, yani Hamas'ı taçlandırırken Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas'a bir ölüm fermanı çıkarıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya İsrail'de Kerry'ye Öfke Büyüyor: Kerry'nin Önerileri Abbas'a Ölüm Fermanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement