Afganistanlı Türk Lider Raşid Dostum'un Ülkesine Döneceği İddia Edildi - Son Dakika
Dünya
BBC

Afganistanlı Türk Lider Raşid Dostum'un Ülkesine Döneceği İddia Edildi

Cinsel taciz suçlamaları sonrası Mayıs 2017'de Türkiye'ye gelen Afganistanlı Türk lider Raşid Dostum'un ülkesine döneceği iddia edildi.

13.11.2017 14:16  Güncelleme: 23:06

Afganistan'da yayın yapan özel 1TV, Afganistan Ulusal İslami Hareketi'nin de liderliğini yapan Başkan Yardımcısı Türk lider Abdül Raşid Dostum'un Türkiye'den ülkesine döneceğini iddia etti.

Dostum, Mayıs 2017'de Türkiye'ye gelmiş ve o tarihten beri ülkesine dönmemişti. 1TV'ye göre bu "sürgünün" arkasında eski vali Ahmet Eşçi'ye taciz edildiği ve işkence yapıldığı suçlamaları yatıyor.

"YAKIN ZAMANDA ÜLKEYE DÖNÜŞÜM OLACAK"

BBC İzleme Servisi'nin haberine göre Dostum'un Kabil'deki sözcüsü Beşir Ahmet Tayanj hem Afgan hükümetinin hem de uluslararası toplumun Dostum'un ülkeye dönüşünün Afganistan'ı güçlendireceğini düşündüğünü söyledi ve ekledi:
"Tüm hazırlıklar yapıldı, inşallah yakın zamanda ülkeye dönmüş olacak."

Afganistanlı Türk Lider Raşid Dostum'un Ülkesine Döneceği İddia Edildi

"HİÇ BİR AFGANA AYRIMCILIK YAPMADIM"

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Dostum'un da mensubu olduğu Türk-Özbek etnik grubundan temsilcilerle son ayda iki kere bir araya geldi. 11 Kasım'da gerçekleşen görüşmede Gani "Bugüne kadar hiçbir Afgan'a ayrımcılık yapmadım, hiçbir etnik grup devlet teşkilatında tekel olamaz" dedi.

Afganistanlı Türk Lider Raşid Dostum'un Ülkesine Döneceği İddia Edildi

KORUMALARINA HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

General Dostum'un, ülkenin kuzeyindeki memleketi Jowzjan'ın eski valisi Ahmad Eşçi tarafından geçen yıl yöneltilen taciz ve işkence suçlamalarının ardından bir mahkeme, Dostum'un korumalarına 3 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezaları vermişti.

Afganistanlı Türk Lider Raşid Dostum\'un Ülkesine Döneceği İddia Edildi
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Afganistanlı Türk Lider Raşid Dostum'un Ülkesine Döneceği İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement