Kanada Kültür Merkezinde Dil Fırsatı - Son Dakika
Eğitim

Kanada Kültür Merkezinde Dil Fırsatı

Kanada Kültür Merkezinde Dil Fırsatı

Kanada Kültür Merkezi dil eğitiminden vatandaşlık başvurularına, sertifika programlarından yaz okullarına kadar birçok konuda Kanada ile Türkiye arasında köprü oluşturuyor.

22.06.2015 15:27  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yabancı dil eğitimi için en çok tercih edilen ülkelerden biri olan Kanada, 100'den fazla dil okulu ve her bütçeye uygun program seçenekleri ile en büyük taleplerden birini Türkiye'den alıyor. 2002 yılında kurulan Kanada Kültür Merkezi dil eğitiminden vatandaşlık başvurularına, sertifika programlarından yaz okullarına kadar birçok konuda Kanada ile Türkiye arasında köprü oluşturuyor.

Küreselleşen dünyada kaçınılmaz hale gelen yabancı dil eğitimi, Kanada Kültür Merkezi ile bütçeyi yormadan, zahmetsizce gerçekleştirilebiliyor. Başvuru ve kabul koşullarının düne göre daha kolay olduğunu ve A'dan Z'ye tüm başvuru ve vize işlemlerini öğrenciler adına tamamladıklarını belirten Kanada Kültür Merkezi Koordinatörü İsmail İnce, 2008'den bu yana Kanada'ya binden fazla öğrenci gönderdiklerinin altını çizdi. İnce, öğrencilere hem yabancı dili yaşayarak yerinde öğrenme hem de farklı kültürleri yakından tanıma şansı sunduklarını belirterek 'Kanada'da 100'den fazla yaz okulu bulunuyor. Bunların öğrenci kabul koşulları arasında fazla fark yok. Uçak bileti, konaklama, yeme-içme ve diğer tüm masraflar dahil 3 aylık bir dil eğitim programı 9 bin Kanada Doları civarında. Kanada'daki dil okullarında eğitim sonrası mesleki eğitimlere yönelik ücretli staj (co-op) imkanları da var. Program içeriği minimum 16 hafta mesleki eğitim ve 16 hafta ücretli staj veya 24 hafta mesleki eğitim ve 24 hafta ücretli staj olarak tanımlanıyor. Yerleştirme yapılan alanlar: Hizmet sektörü, restoranlar, kafeler, mağazalar, müşteri ilişkisi olan ve iletişim becerisi gerektiren departmanlar. Yerleştirme yapılan şehirler arasında Toronto, Vancouver, Montreal ve Ottawa var. Öğrenciler haftada ortalama 30 saat çalışıyor. Saatlik ücret 8-15 Kanada Doları arasında değişiyor.' şeklinde konuştu.

KANADA - TÜRKİYE ARASI PROFESYONEL DESTEK

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Kanada Kültür Merkezi, eğitim ve göçmenlik konularında danışmanlık hizmeti veriyor. Kanada Kültür Merkezi'nde nitelikli kişiler için göçmenlik başvuruları, işadamları için göçmenlik başvuruları, sponsorluk işlemleri, vatandaşlık başvuruları, öğrenciler için göçmenlik başvuruları, dil okulları ve yaz okulları kayıtları, kolej (lise, meslek lisesi) kayıtları, üniversite lisans ve master başvuruları, sertifika ve diploma programları kayıtları ve vize başvurusu gibi hizmetler sunuluyor.

Son Dakika Eğitim Kanada Kültür Merkezinde Dil Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement