Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer Açıklaması

Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer Açıklaması

"Taksitlendirme meselesi kuyumculuk sektörüne yapılan çok büyük bir haksızlık"

03.06.2014 10:55

Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Kamer, kuyumculuk sektöründe kredi kartına taksitlendirmenin sona ermesinin sektöre etkisine ilişkin, "Taksitlendirme meselesi kuyumculuk sektörüne yapılan çok büyük bir haksızlık" değerlendirmesini yaptı.

Atasay ve Rixsos Hotels iş birliği ile düzenlenen "Balayı Kampanyası", Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer ile Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'nin katıldığı toplantıda tanıtıldı. Kampanya ile 1 Eylül'e kadar düğün alışverişini Atasay'dan yapan ve 1 Haziran-1 Ekim arasında evlenecek olan ilk bin 500 yeni evli çift, Atasay'dan en az 3 bin 500 lira tutarında düğün alışverişi yapması halinde, Rixos Hotels'in anlaşmalı veya uygun otellerinden birinde balayı 3 gün 4 gece hakkı kazanıyor.

Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, Rixos Hotels ile hayata geçirilen kampanyanın Türk kuyum sektörünü yeniden şekillendireceğine inandıklarını dile getirdi.

Kamer, bu yıla ilişkin ana hedeflerinden birini "Kuyum gibi mücevherin tüm kategorilerinde akla gelen ilk marka olmak" şeklinde göstererek, bu doğrultuda 2014'te evlilik ve çocuk kategorilerinde marka adını güçlendirmek için yoğun çalışmalar yürüteceklerini anlattı.

"Taksitlendirme meselesi kuyumculuk sektörüne yapılan çok büyük bir haksızlık"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamer, yapılan iş birliği doğrultusunda 14 otelin bu konuyla ilgili hizmete açık olacağını belirterek, Atasaya her otelin kontenjan ayırdığını, müsaitlik durumuna göre tercihte bulunulabileceğini dile getirdi.

Cihan Kamer, kredi kartı taksitlendirmesinin sona ermesiyle sektörün durumuna yönelik değerlendirmelerde bulunarak, "Taksitlendirme meselesi kuyumculuk sektörüne yapılan çok büyük bir haksızlık . Kuyumculuk sektörü bugün netice itibariyle katma değer üreten bir sektör ve lüks tüketim. Lüks tüketim içerisinde neden her sektöre sağlanan imkan kuyumculuk sektörüne sağlanmıyor. Bunu henüz biz sektör olarak anlamış değiliz. Umuyoruz ki buna bir çözüm üretilecektir" ifadelerini kullandı.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ise Atasay Grubu ile güzel bir iş birliği yaptıklarını belirterek, bunun iki marka için de taşıdığı öneme dikkati çekti.

Tamince, tatilin daha önce insanlar için bir lüks olduğunu ancak artık ihtiyaç haline geldiğini kaydederek, hem yurt içi hem de yurt dışı tesislerinde balayı çiftlerini ağırlamanın kendileri için memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Fettah Tamince, kampanyanın iki markanın sinerji çalışması ve marka birliğini artıran bir teşebbüs olduğunu aktararak, "Öyle matematiksel olarak çok büyük paralar kazanacağınız bir teşebbüs değil ama bana göre kreatif bir kampanya" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atasay Mücevherat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement