Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya'nın ruble ile ödeme şartını kabul etti - Son Dakika
Ekonomi

Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya'nın ruble ile ödeme şartını kabul etti

Rusya'nın, Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasını gerekli kılan teklife iki ülke olumlu cevap verdi. Azerbaycan ve Ermenistan, yapılacak ödemelerde Rusya'nın ulusal para birimi rublenin kullanılacağını duyurdu.

25.04.2022 20:36  Güncelleme: 22:18

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş enerji sektörüne de vurdu. Ukrayna'yı işgale başlayan Rusya'ya Batı ülkelerinden peş peşe yaptırımlar gelirken Rusya kendi ekonomisi korumaya almak için doğal gaz ödemelerinde rubleye geçilmesini teklif etti. Rusya'nın bu şartının yankıları sürerken Moskova'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

"AZERBAYCAN YÜZDE 30'UNU RUBLE İLE ÖDÜYOR"

Rusya Dışişleri Bakanlığı BDT Ülkeleri Dördüncü Dairesi Müdürü Denis Gonchar, Rusya- Azerbaycan ticaretinin yaklaşık yüzde 30'unun ruble ile yapıldığını, Erivan'ın ise Rus doğalgazını şimdiden ruble ile ödemeye başladığını söyledi.

"ŞARTLARA UYMAYAN ÜLKELERİN SÖZLEŞMELERİ DURDURULACAK"

Rus lider Vladimir Putin, ağır ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya ekonomisini korumak için Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasını gerektiren kararı devreye aldı. Kararla ilgili toplantıda konuşan Putin, "Rus doğalgazını satın alabilmeleri için Rus bankalarında ruble hesabı açmaları gerekiyor. Yarından itibaren teslim edilen gazın ödemeleri bu hesaplardan yapılacak. Eğer bu tür ödemeler yapılmazsa, bunu alıcılar açısından bir temerrüt olarak kabul edeceğiz ve buna göre sonuçları olacak. Kimse bize bedava bir şey satmıyor ve biz de hayır işleri yapmayacağız. Dost olmayan ülkelerden gelen alıcıların yeni ödeme koşullarına uymaması halinde mevcut gaz tedariki sözleşmeleri durdurulacak" diye konuştu.

SOCAR İDDİALARI YALANLADI

SOCAR'dan yapılan yazılı açıklamada, "Basında, Azerbaycan'ın Rusya'dan aldığı doğal gazın değerini ruble ile ödediğine ilişkin haberler yer aldı. Bu bilgi gerçeği yansıtmıyor." ifadesine yer verildi.

Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya\'nın ruble ile ödeme şartını kabul etti

Son Dakika Ekonomi Azerbaycan ve Ermenistan, Rusya'nın ruble ile ödeme şartını kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Hızır Hasta: Rus Rublesi güvenilir para değil. Ama TL,den daha güvenlidir. Ruble alınca Elinde tutarsan kaybedersiniz hemen bişe almalısın Rusya'dan 0 0 Yanıtla
  • Hızır Hasta: Ermenistanin gazı yok alıyor Rusya'dan. Azerbaycan dünyaya gaz satıyor. Nasıl oluyorda Rusya'dan gaz alıyor anlayamadım 0 0 Yanıtla

Advertisement