Balıkesir'de bir anda ortaya çıkan hastalık sebebiyle 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir'de bir anda ortaya çıkan hastalık sebebiyle 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde çiçek hastalığından çok sayıda hayvanın ölmesi büyük panik yarattı. Kırsal kesimlerdeki mahallerde 160 koyun ile 80 kuzu telef oldu. Kırsal Börezli Mahallesinde çıkan hastalık nedeniyle Börezli'nin yanı sıra Kızıklı ve Dutluca mahallelerinde karantina tedbirleri uygulanırken, 3 mahalledeki koyunlara koruyucu aşı uygulandı.

24.12.2022 13:50  Güncelleme: 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçeye 5 kilometre uzaklıktaki Börezli Mahallesinde Hakan Ata'ya ait koyun sürüsünde çiçek hastalığı çıktı. Hastalığın Manisa'nın Sarıgöl ilçesinden gelen koyunlardan bulaştığı kaydedilirken, hastalık 160 koyun ile 80 kuzunun telef olmasına neden oldu.

Balıkesir'de çiçek hastalığı çıktı, 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu

"HASTALIK BİR ANDA SÜRÜYÜ SARDI"

Dededen koyuncu olduğunu anlatan 41 yaşındaki Hakan Ata, "Manisa Sarıgöl'den bir arkadaş 40 kadar koyun getirmişti. Ben bunları satın aldım. Bilmiyordum, koyunlarda hastalık varmış. Hastalık bir anda sürüyü sardı. 45-50 günden beri hastalıkla uğraşıyoruz. Şu ana kadar 150-160 koyun 80'de kuzu telef oldu" şeklinde konuştu.

Balıkesir'de çiçek hastalığı çıktı, 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu

AŞI YETMEDİ, KUZULAR ÖLÜYOR

Açıklamasının devamında Tarım İlçe Müdürlüğünden gelip koyunlara aşı yapıldığını belirten Ata, "Ancak, aşı yetmediği gerekçesiyle kuzular aşılanmadı. Bu nedenle özellikle kuzularda ölüm devam ediyor. Çok mağdur oldum" dedi.

Balıkesir\'de bir anda ortaya çıkan hastalık sebebiyle 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir'de bir anda ortaya çıkan hastalık sebebiyle 160 koyun ve 80 kuzu telef oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ayhan Başnak: BAZI BELEDİYELER ŞEHİRLERDEN TOPLADIKLARI SOKAK KÖPEKLERİNİ KÖYVE MAHALLE MERALARINA AÇIK ALANLARA SALDIKLARINDA KOYUNLARA VE KUZULARA KEÇİLER HASTALIK BULAŞIYO BAŞI BOŞ KÖPEKLER AÇIK ALANLARA SALINMASIN İFLA ve İMHA EDİLSİN 3 2 Yanıtla
  • Hakan Ata: Kuzuların ölümü devam ediyor tarım ilçe kuzuları ne zaman gelip aşılı Çek kuzuların ölümü devam ediyor 3 0 Yanıtla
  • Hakan Ata: Herkez görevini düzgün yapsın 2 0 Yanıtla

Advertisement