Boğaziçi Enerji Kulübü Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Boğaziçi Enerji Kulübü Zirvesi

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü, küresel enerji sektöründe güç kayması olduğunu belirterek, "Oyunun kuralları ve oyuncular değişti, artık Çin ve Hindistan'ın başı çektiği Asya Pasifik ülkeleri öne çıkıyor" dedi.

09.12.2015 10:54

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü, küresel enerji sektöründe güç kayması olduğunu belirterek, "Oyunun kuralları ve oyuncular değişti, artık Çin ve Hindistan'ın başı çektiği Asya Pasifik ülkeleri öne çıkıyor" dedi.

Boğaziçi Enerji Kulübü ve Kadir Has Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği enerjide genç liderler toplantısında konuşan Öğütçü, programın ileride enerjiye yön verecek liderleri yetiştirmek açısından önemli olduğuna dikkati çekti. Öğütçü, eğitime katılanlara kendilerini iyi tanımaları gerektiğini önererek, "Kim olduğunuzu iyi okuyun, kimseyi aldatmayın, yetenek ve kabiliyetiniz doğrultusunda haritanızı çıkarın ve eksiklerinizi gidermek için uğraşın. Kendinize, yeteneklerinize ve geleceğe güvenin, karamsarlığa düşmeyin" ifadelerini kullandı.

Öğütçü, Türkiye'de ve bölgede enerji jeopolitiği ve yatırımlar bakımından önemli olaylar gerçekleştiğini vurgulayarak, "Enerjide kritik gelişmeler var. Güç kayması küresel düzeyde görülüyor, oyunun kuralları da, oyuncular da değişti. OECD küresel ekonomiyi tepeden kontrol etmiyor. Artık Çin ve Hindistan'ın başı çektiği Asya Pasifik ülkeleri öne çıkıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin de bu doğrultuda dış ekonomisinde, yatırımlarında ve ticaretteki ilişkilerinde bu değişimleri okuyup kendini yeniden konumlandırdığını belirten Öğütçü, hükümetlerin ve iş dünyasının yeni fırsatlar yakalamak ve kararlar almak için nitelikli insanlara ihtiyacı olduğunu, bu programın da bunu hedeflediğini anlattı.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz da bu programın önemine değinerek, gençlere çok çalışıp daha sabırlı olmayı öğütledi.

Yavuz, Türkiye'nin içinde bulunduğu konumu değerlendirerek, enerjinin öneminin giderek artığını ve enerji haritasında "Türkiye Rusya, Hazar, Ortadoğu gibi enerjide önemli olan üç farklı havzada yer aldığını bu yüzden ülkenin öneminin iki kat arttığını" ifade etti.

SOCAR Türkiye olarak 20 milyar dolarlık portföyü yönettiklerini dile getiren Yavuz, "Bu işler sorumluluk gerektiren fakat gayet keyif verici işlerdir. Buradan seçilecek genç arkadaşlardan transfer etmek isterim" dedi.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de Türkiye'nin doğal kaynakları olmasa da insan gücünün bulunduğuna dikkati çekerek, çağın değiştiğini ve insan kaynağını çok iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Boğaziçi Enerji Kulübü Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement