Bp, Mısır'daki Atoll Sahasında 2018'de Üretime Geçecek - Son Dakika
Ekonomi

Bp, Mısır'daki Atoll Sahasında 2018'de Üretime Geçecek

LONDRA (AA) – İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), Mısır'da Nil Deltası'nın doğusunda yer alan offshore sahasındaki doğalgaz rezervinin 2018'de üretime geçirilmesi için anlaşma imzaladı.

05.11.2015 20:25

LONDRA (AA) – İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), Mısır'da Nil Deltası'nın doğusunda yer alan offshore sahasındaki doğalgaz rezervinin 2018'de üretime geçirilmesi için anlaşma imzaladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin İngiltere'de bugün başladığı resmi ziyaretle eş zamanlı olarak imzalanan anlaşmaya göre Mısır'da Nil Deltası'nın doğusunda Damietta limanının 80 kilometre kuzeyindeki "Atoll-1" offshore sahasında mart ayında keşfedilen doğalgaz rezervin 2018 yılında BP tarafından üretime geçirilmesi planlanıyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan BP'nin Grup Kurumsal İletişim Müdürü David Nicholas, "Bu rezervin keşfi mart ayında yapılmıştı. BP nihai yatırımını önümüzdeki sene yaparak, tahminen iki yıl sonrasında üretime geçmesini hedefliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'ın Enerji Bakanı Tarek El-Molla ile imzalanan anlaşmaya ilişkin değerlendirmede bulunan, "Atoll rezervinin keşfinden yaklaşık 8 ay sonra,  üretime geçilmesi konusunda iletleme kaydetmekten dolayı son derece memnunuz. Bu BP'nin kilit büyüme alanlarından biri olan Mısır'a ilişkin güvenin ve enerji potansiyelini açığa çıkarmak için yatırımlarımızı devam ettirmek konusundaki kararlılığımızın bir  göstergesi"  dedi.

BP açıklamasında Atoll rezervinin üretim aşamasının iki etaptan oluşacağını, ilk etapta iki kuyudan elde edilecek gazın mevcut doğalgaz altyapısına bağlanacağı belirtildi. Açıklamada toplam rezervin yaklaşık 42 milyar metreküp doğalgaz rezervine sahip olduğunun tahmin edildiği vurgulandı.

Şirket ilk etapta başarılı olunması durumunda üretimi artırmak için ek yatırımların da yapılabileceğini vurguladı.

Konuya ilişkin açıklamada yapan BP Kuzey Afrika Bölgesel Başkanı Hesham Mekawi, "Bugün vardığımız anlaşma Mısır'ın iç talebi için ek üretim kapasitesi oluşturacak ve ülkenin enerji talebinin karşılanmasına yardımcı olacak" dedi.

BP, mart ayında Rus ortağı DEA ile birlikte Mısır'daki doğalgaz sahalarında "Batı Nil Deltası" projesi için 12 milyar dolarlık enerji yatırımı yapılacağını açıklamıştı. BP, Mısır'da toplam hacmi 25 milyar doların üzerinde enerji ve doğalgaz alanlarındaki yatırımları ile ülkenin en büyük yabancı şirketleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Londra'ya bugün resmi ziyarette bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve İngiltere Başbakanı David Cameron ikili görüşmede bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bp, Mısır'daki Atoll Sahasında 2018'de Üretime Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement