Citigroup 7 Milyar Dolar "Uzlaşma Bedeli" Ödeyecek - Son Dakika
Ekonomi

Citigroup 7 Milyar Dolar "Uzlaşma Bedeli" Ödeyecek

Citigroup CEO'su Michael Corbat, 2008'deki mali krizde dağıttıkları konut kredilerinde yolsuzluk yapıldığı için Amerikan hükümetine 7 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettikleri anlaşmanın, banka ortaklarının yararına olduğu belirtti.

14.07.2014 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Citigroup CEO'su Michael Corbat, 2008'deki mali krizde dağıttıkları konut kredilerinde yolsuzluk yapıldığı için Amerikan hükümetine 7 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettikleri anlaşmanın, banka ortaklarının yararına olduğu belirtti.

Michael Corbat, 7 milyar dolarlık uzlaşma teklifinin onaylanmasının banka ortaklarının çıkarına olduğunu kaydetti. Corbat, "Bu durum, bizim geçmişe değil geleceğe odaklanmamızı sağlayacak" dedi.

Adalet Bakanı Eric Holder ise Citigroup'un yanlış faaliyetlerinin 2008'de ülke ekonomisine zarar veren mali krize katkı yaptığını ifade etti. Holder, bankanın bakanlık tarafından krizde sorumlu tutulan ilk finans kuruluşu olmadığını ve kesinlikle son kuruluş da olmayacağını vurguladı.

Adalet Bakanlığı da ilgili anlaşmanın, Citigroup ve çalışanlarını, karşı karşıya kalabilecekleri olası bir cezai suçlamanın dışında bırakmayacağını açıkladı.

ABD'de, 2008'den itibaren gelir durumu iyi olmadığı halde kötü şartlarla ikinci sınıf ipotek kredisine razı olanların çoğunluğu, ilk aşamada son derece düşük olan faizlerin yükselmesinin ardından değerini kaybeden konutlarının kredilerini geri ödeyemez hale gelmişti.

Citigroup, aynı yıl küresel krizine neden olan "konut balonu" sürecinde dağıttığı kredilerde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından soruşturmaya tabi tutulmuştu.

ABD'nin büyük bankalarından olan JPMorgan Chase de geçen yıl, küresel mali krizde ve öncesinde gayrimenkul kredilerindeki şüpheli işlemlerinden dolayı 13 milyar dolarlık rekor para cezasına çarptırılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Citigroup 7 Milyar Dolar 'Uzlaşma Bedeli' Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement