Data Market Kurumlar İçin Bilgi Güvenliği Sağlıyor Mu? - Son Dakika
Ekonomi

Data Market Kurumlar İçin Bilgi Güvenliği Sağlıyor Mu?

Data Market Genel Müdür Yardımcısı Fatih Cem Atalı Data Market'in bilgi güvenliği konusunda kurumlara sunduğu destekleri Wise TV'ye açıkladı.

20.08.2017 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Data Market  Genel Müdür Yardımcısı Fatih Cem Atalı  Data Market'in bilgi güvenliği konusunda kurumlara sunduğu destekleri Wise TV'ye açıkladı.

Regulasyonlara uyumlulukla beraber bir çok kurumun iş yapma modellerinin değiştiğini hatırlatan Atalı, günümüzde herhangi bir işi ele alırken o işin standartlara uygun olup olmadığının gözetlenmesinin de büyük önem taşıdığını vurguladı. Data Marketin ISO 27001 sertifikasına sahip olduğunu sözlerine ekleyen Atalı, bilgi güvenliği açısından tedarikçi firmaların da müşterilerin de  denetimlerine tabi tutulduklarını,  sorumluluklarının hem müşterilerine yönelik hem de tedarikçi firmalara  yönelik  olduğunu belirtti. Denetimlerde 'yetkisiz erişim' başlığının ön plana çıktığını dile getiren Atalı kimlik yönetiminin doğrudan konusu olan bu durumun denetimlere konu olmaması için kimlik yönetim sistemlerinde manuel değil otomatik sistemlerin kullanılması gerektiğini, süreçlerin de belli bir rotasyon ve iş akışında, doğru şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Data Market olarak bir kimliğin bir kurum içerisindeki tüm yaşam döngüsünü kurumların insan kaynakları departmanıyla beraber tasarlayıp, kuruma özel çözümleri de süreçlere entegre ederek yürüttüklerini vurgulayan Atalı,  tam anlamıyla hayata geçmiş bir kimlik yönetim sürecinde kurumların kimlik yönetimine dair hiçbir şey yapmaları gerekmediğini, sistemin otomatik olarak kimlik yaşam döngüsünü takip edip aksiyonlar alabildiğin, böylece kurumlara operasyonel ve güvenlik açısından  büyük faydalar sağladığını belirtti.

Data Market Kurumlar İçin Bilgi Güvenliği Sağlıyor Mu?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Data Market Kurumlar İçin Bilgi Güvenliği Sağlıyor Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement