Idc Akıllı Çözümler Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

Idc Akıllı Çözümler Konferansı

Idc Akıllı Çözümler Konferansı

AA Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Şıvka: "AA'nın Android ve IOS platformlarında çalışan mobil uygulamaları yenilendi" "Mobil uygulamalarımızı doğru haberi takip etme noktasında kullanmanızı tavsiye ederim, mutlaka indirin www.aa.com.tr'de içerik olarak ne varsa burada yayımlıyoruz" "Sosyal.

20.11.2014 15:06

Anadolu Ajansı (AA) Bilgi ve İletişim Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka, AA'nın Android ve IOS platformlarında çalışan mobil uygulamalarının yenilendiğini belirterek, "Mobil uygulamalarımızı doğru haberi takip etme noktasında kullanmanızı tavsiye ederim, mutlaka indirin www.aa.com.tr'de içerik olarak ne varsa burada da yayımlıyoruz" dedi

Şıvka, International Data Corporation (IDC) Akıllı Çözümler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, dünyada 7 milyarın üzerinde insan olduğunu ve bunların üçte birinden fazlasının aktif olarak internet kullandığını söyledi. İnternet kullananların yüzde 80'inin sosyal ağ hesabı olduğunu bildiren Şıvka, dünyadaki insanların yüzde 90'ının da telefon hattı olduğunu kaydetti.

Rakamların mobil internet potansiyelini ortaya koyduğuna işaret eden Şıvka, AA'nın 100. yıl vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen globalleşme sürecinde, bu farkındalıkla mobil uygulamalara ağırlık verdiğini ifade etti.

"Mobil uygulamanın, İngilizce ve Arapçası da yapılacak"

Şıvka, bu kapsamda AA'nın android ve IOS platformlarında çalışan mobil uygulamalarını yenilendiklerini, daha basit ve kullanışlı bir uygulama hazırladıklarını söyledi.

Bir sonraki adımda mobil uygulamanın, İngilizce ve Arapça versiyonlarının da yapılacağını dile getiren Şıvka, "Mobil uygulamamızı doğru haberi takip etme noktasında kullanmanızı tavsiye ederim, mutlaka indirin www.aa.com.tr'de içerik olarak ne varsa burada da yayımlıyoruz. Doğru habere ulaşma noktasındaki boşluk dolana kadar mobil uygulamalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kurum muhabirlerinin tamamının elinde Mac Book dizüstü bilgisayar, iPhone telefon ve data hattı bulunduğuna değinen Şıvka, AA'nın editör masası toplantıları hakkında da bilgi verdi. Dünyanın çeşitli noktalarında bulunan muhabirlerin, aynı anda her sabah video konferansla editör masası toplantısına katıldığını anlatan Şıvka, önceden telefonla alınan bilgilerin şu anda video konferansla aktarıldığını söyledi.

"Gazetecilik sosyal medyaya kaydı"

Şıvka, gazeteciliğin sosyal medyaya kaydığını ve bu ortamın ajanslar için büyük tehdit ve rakip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Haberler, neredeyse anında sosyal medya aracılığıyla insanlara duyuruluyor. Ajans olarak sosyal medyayla mücadele etmek yerine bundan yararlanmamız ve içinde olmamız gerekiyor. AA'nın bütün sosyal medya sitelerinde hesapları vardır, buralardan son kullanıcıya haber dağıtımı yapıyoruz. Sosyal medya doğru ve yanlışın bir arada olduğu bir kazan, burada kaynaksız ve asılsız haberler çok. İşte AA'nın farkı burada ortaya çıkıyor. Gerçekten kim doğru haberi veriyor bulabilmek lazım. AA haberleri mahkemelerde delil olarak kullanılıyor, dolayısıyla hiçbir şekilde yalan haber yapılmaz, varsa bir yanlış mutlaka düzeltme yayımlanır."

Bilgi teknolojileri yöneticileri ve karar verici üst düzey kitlenin ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenen konferansta, akıllı çözüm alanının tedarikçi firmaları, bakış açılarını, uygulanan ve uyarlanan en güncel küresel akıllı çözüm uygulamalarını aktardı. Konferansta; trendler, dinamikler, beceri gereksinimler, yaşanan zorluklar, engeller ve uygulama stratejileri üzerine odaklanıldı. Etkinlikte ayrıca iletişim ve işbirliği teknolojileri, analitik ve büyük veri, mobilite, dönüşümsel uygulamalar, akıllı yazılım çözümleri gibi uygulamalar da sergilendi.

IDC

Telekomünikasyon, bilgi ve tüketici teknolojileri alanlarında pazar araştırması, danışmanlık ve etkinlik hizmetleri sunan, küresel pazar istihbarat firması IDC, bilgi teknoloji çalışanlarının, şirket yöneticilerinin ve yatırım çevrelerinin teknoloji harcamalarında ve ticari stratejilerini belirlemede gerçeklere dayalı kararlar almalarına yardımcı oluyor. Dünya çapında 110'un üzerinde ülkede, 1000'den fazla IDC analisti teknoloji, sektörel fırsatlar ve trendler hakkında küresel, bölgesel ve yerel uzmanlık sunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Idc Akıllı Çözümler Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement