İşadamı Halit Yamaner'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı - Son Dakika
Ekonomi

İşadamı Halit Yamaner'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı

İşadamı Halit Yamaner\'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı

Bodrum'un Ortakent Yahşi Mahallesi'nde kıyıdan 200 metre açıkta demirli olan işadamı Halit Yamaner'e ait 'Alican-2' adlı motoryat henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangınla alev alev yandı.

24.06.2016 16:32  Güncelleme: 17:13

Bodrum'un Ortakent Yahşi Mahallesi'nde kıyıdan 200 metre açıkta demirli olan işadamı Halit Yamaner'e ait 'Alican-2' adlı motoryat henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangınla alev alev yandı. Kullanılmaz hale gelen yatının yanışını sahilden seyreden Yamener, alevlerin yatın üst kısmından başladığını belirterek, "Yangının çıkış nedeni inceme sonucunda ortaya çıkacak" dedi.

YATTA KİMSE BULUNMUYORDU

Merkezi İstanbul'da bulunan bir nakliyat şirketinin yönetim kurulu başkanı olan deniz tutkunu işadamı Halit Yamaner'in Ortakent-Yahşi Mahallesi'ndeki Camel Beach Plajı'nın 200 metre açığına demirlediği 13 metre uzunluğundaki 'Alican-2' adlı motoryatında, bugün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Kimsenin bulunmadığı yatının yandığını sahilden gören işadamı Halit Yamaner, durumu Sahil Güvenliğe bildirip, yardım istedi.

İşadamı Halit Yamaner'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı

BİR SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Bölgeye Bodrum Marina'da konuşlu 101 nolu Sahil Güvenlik Botu ile Milta Marina A.Ş.'nin yangın söndürme teknesi sevk edildi. Meraklı bazı kişiler denizde jet-ski ve tekneyle alev alan yata yaklaşmaya çalışması, sahilde bulunanların yüreklerini ağzına getirdi. Yaklaşık bir saat süren çalışmayla yangın söndürülürken, yat kullanılmaz hale geldi.

300 BİN LİRA DEĞERİNDEYDİ

İşadamı Halit Yamaner, yaklaşık 300 bin lira değerinde olduğunu söylediği yatının yanışını sahilden çaresiz gözlerle izledi. Yangının yatın üst kısmından başlamasının dikkatini çektiğini belirten Yamaner, "Yani motorun bulunduğu alt kısımdan başlamamıştı. Yakından geçen bir tekneden atılan sigara veya yanıcı bir madde yangına neden olmuş olabilir. Ancak, şu an için hiçbir şeyden emin değiliz. İnceme sonucunda yangının çıkış nedeni ortaya çıkacaktır" dedi.Sahil Güvenlik, Yamaner'in yanan yatıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

İşadamı Halit Yamaner'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı

DAHA ÖNCE KOZ ADLI TEKNESİ FIRTINAYA YAKALANMIŞTI

İşadamı Halit Yamaner, daha önce de tekneleriyle ilgili talihsizlik yaşamıştı. Yamaner, 3 Haziran 2014 tarihinde Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nden 'Koz' adlı teknesiyle İzmir'in Çeşme İlçesi'ne dönerken Karaburun açıklarında motor arızası nedeniyle fırtınaya yakalanan Yamaner ve arkadaşları Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, sürüklenen teknesi daha sonra Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bulundu.

İşadamı Halit Yamaner'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı

MUTFAĞINDA TÜP PATLAMIŞTI

Yamaner'in, aynı yıl 15 Ağustos'ta bu kez Akyarlar Karaincir Koyu'nda demirli yatı 'Koz'un mutfağında tüp patlaması nedeniyle yangın çıktı. Alevler arasında kalan ve denize atlayarak yanan tekneden kurtulan Halit Yamaner Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedavisi yapıldı.

YATINDA FENALAŞMIŞTI

19 Mart 2016 tarihinde Bitez Limanı'nda demirli 'Alican-2' isimli yatıyla, arkadaşlarıyla birlikte denize açılan Yamaner, gece yarısı fırtınaya yakalandı. Ortakent-Yahşi Koyu'na sığınan Yamaner, şiddetini artıran fırtınada demir tarayıp sürüklenen yatı kontrol etmeye çalışırken fenalaştı. Karaya oturan yattan arkadaşları tarafından çıkarılan Yamaner, ambulansla götürüldüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nde 2 günlük tedaviden sonra taburcu edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İşadamı Halit Yamaner'in Başına Sürekli Dert Açan Yatı Alev Alev Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ARMADA: YENI YATIN PARASI CIKTI DESENEYIN SIMDODEN GULE GULE KULLANSIN 0 0 Yanıtla
  • SATAMAYINCA NE YAPTI YAKTI NEDEN?: ÇÜNKÜ BU MADDİYATSIZ İMANSIZLAR SATILMAYAN MALINI SİGORTA YAPTIRDIKLARI İÇİN SİGORTACIDAN PARASINI ALMAK İÇİN YAKARLAR.. EVET YAKTIRDI 0 0 Yanıtla

Advertisement