Şiddet Mağduru Kadınlara Yönelik Korumanın Artırılması Projesi - - Son Dakika
Ekonomi

Şiddet Mağduru Kadınlara Yönelik Korumanın Artırılması Projesi -

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, şiddete maruz kalan kadınların korunması amacıyla kullanılacak 135 transit minibüsün 77 ilde görev yapacağını söyledi.

11.09.2014 18:13

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, şiddete maruz kalan kadınların korunması amacıyla kullanılacak 135 transit minibüsün 77 ilde görev yapacağını söyledi.

Koç, Ford Otosan Gölcük Fabrikası'nda düzenlenen "Şiddet Mağduru Kadınlara Yönelik Korumanın Artırılması Projesi" araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kullanımına yönelik Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanması sağlanan ihalede Ford ailesi olarak güçlü bir işbirliği oluşturduklarını belirtti.

Bugün teslimini gerçekleştirecekleri araçların her gün karşılaştıkları toplumsal bir yaranın çözümüne katkıda bulunacak bir projede kullanılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiren Koç, "Şiddete maruz kalan kadınlarımızın korunması amacıyla kullanılacak 135 transit minibüs Edirne'den Kars'a, Sinop'dan Hatay'a 77 ilimizde görev yapacak ve inanıyorum ki Bakanlığımızın bu yöndeki çabalarının içinde önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Koç, kadına şiddetin 21'inci yüzyılda hala ülkenin kanayan yaralarından biri olmayı sürdürdüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"Her gün gazetelerde televizyonlarda şiddete maruz kalan kadınların haberlerini büyük bir üzüntüyle izliyoruz, takip ediyoruz. Oysaki ekonomik ve toplumsal hayatta kadın erkek eşitliğini sağlamaya yönelik pek çok yasayı 1930'larda çıkartan, kadına seçme ve seçilme hakkını pek çok Avrupa ülkesinden önce tanıyan ülkemiz, bu yılda bu görüntüleri hak etmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu konuda çok önemli çalışmalar yapıyor ve pek çok projeye öncülük ediyor. Bunları büyük bir umutla takip ediyoruz. Bakanlığımızın liderliğinde ekonomik, sosyal ve kültürel alanda eşzamanlı gerçekleştirilecek projelerle kadınlarımızın kalkınmasında ve güçlenmesinde önemli gelişmelerin çok kısa zamanda sağlanacağına yürekten inanıyoruz."

- "Toplumsal ve sosyal konulardaki çalışmaları destekliyoruz"

Koç topluluğu olarak kurucuları Vehbi Koç'un "ülkem varsa ben de varım" sözünden hareketle ülkenin ekonomik kalkınması ile insani gelişimini hep bir arada gördüklerine dikkati çeken Koç, topluluklarının 88 yıllık geçmişinde ülke için yarattığı katma değer ve ticari alanda elde ettikleri başarının yanında, toplumsal ve sosyal konulardaki çalışmaları da desteklediklerini kaydetti.

Koç, bu çerçevede kadınların ekonomik ve toplumsal hayatta güçlendirilmesi konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini vurgulayarak, kadına değer veren, kadının gücünü ekonomiye katan bir anlayışı benimsediklerini ve kadınların iş yaşamına daha fazla katılımını sağlamak için topluluk ve şirketler bazında çalıştıklarını anlattı.

Türkiye'nin kadınların konumunu güçlendirdiği ölçüde daha kalkınmış, daha medeni ve daha umut dolu bir ülke olacağını belirten Koç, "Hem iş hayatında hem aile hayatında hak ettikleri saygınlık ve eşitliği kazanmaları için kadınlarımızın yanında olmak üzere elimizden geleni yapacak, devletimizin bu yöndeki çalışmalarını destekleyeceğimizi belirtmek isterim" ifadesini kullandı.

Şiddet Mağduru Kadınlara Yönelik Korumanın Artırılması Projesi -
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şiddet Mağduru Kadınlara Yönelik Korumanın Artırılması Projesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement