Tet Ticaret Heyetinden Paraguay ve Uruguay'a Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Tet Ticaret Heyetinden Paraguay ve Uruguay'a Ziyaret

Tet Ticaret Heyetinden Paraguay ve Uruguay\'a Ziyaret

TET Yönetim Kurulu Başkanı Kavaklıoğlu: "Paraguay ve Urugay'ı kapsayan ticaret heyeti ziyareti, sonuçları bakımından olumlu geçti.

14.10.2014 12:58

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) öncülüğünde oluşturulan ticaret heyeti, Paraguay ve Uruguay'ı ziyaret etti.

TET açıklamasına göre, yıl sonu ihracat hedefine odaklanan elektrik-elektronik sektörü yeni pazar arayışlarına hız verdi. Güney Amerika pazarını yakından izleyen TET, oluşturulan ticaret heyetleri aracılığıyla firmaların ihracat potansiyelini artıracak ülkelerle ilişkilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Söz konusu hedef doğrultusunda elektronik, kablo, elektrik üretim ve dağıtım ekipmanları sektörlerinde faaliyet gösteren 10 firmanın yer aldığı ticaret heyeti, Güney Amerika ülkelerinden Paraguay ve Uruguay'ı kapsayan ziyaretlerinde toplam 97 ikili görüşme gerçekleştirdi.

Heyete katılan firmalar, Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) üyesi olan söz konusu iki ülkedeki potansiyelin yüksek olduğunu belirtirken, MERCOSUR ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın olmayışı ve Türk ürünlerinin uzaklık nedeniyle yeterince tanınmamasını ise öne çıkan dezavantajlar arasında gösterdi.

Türkiye'nin bu yılın ilk yarısındaki ihracatı, Paraguay'a 531 milyon dolar, Uruguay'a da 3 milyar dolar civarında gerçekleşti. Her iki ülkeye yapılan ihracatta en büyük payı ise beyaz eşya ve elektronik alt sektörleri aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TET Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavaklıoğlu, Paraguay ve Urugay'ı kapsayan ticaret heyeti ziyaretinin, sonuçları bakımından olumlu geçtiğini belirterek, üretimin kısıtlı olduğu her iki ülkede Türk firmalarının ihracat bağlantıları kurmaları açısından önemli bir adım attıklarını ifade etti.

Pazarı tanımak ve kendilerini tanıtmak için iyi bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Kavaklıoğlu, "Güney Amerika pazarında sabırlı olmak ve bölgenin koşullarını doğru analiz etmek gerekiyor. Brezilya ve Arjantin, Paraguay ve Uruguay'da güçlü bir role sahip. Ancak Türk elektrik-elektronik firmaları, orta ve uzun vadede Brezilya ve Arjantin'in yerini alabilecek kapasitede" değerlendirmelerini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tet Ticaret Heyetinden Paraguay ve Uruguay'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement