Thk Üniversitesi İngilizcedeki Başarısını Tescilledi - Son Dakika
Ekonomi

Thk Üniversitesi İngilizcedeki Başarısını Tescilledi

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi (THK), İngilizce hazırlık programında dünyanın önde gelen akreditasyon kuruluşu Pearson Assured tarafından akredite edildi.

09.12.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi (THK), İngilizce hazırlık programında dünyanın önde gelen akreditasyon kuruluşu Pearson Assured tarafından akredite edildi. Üniversitede uygulanan eğitim programının ve İngilizce yeterlilik sınavının kalitesinin uluslararası tanınırlığını sağlamak için bu yılın nisan ayında başlatılan akreditasyon süreci başarıyla sonuçlandı.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pearson akreditasyonuna sahip olmalarının, öğrenciler için önemli bir güvence olduğunu belirtti.

Söz konusu akreditasyonun THK Üniversitesinin uluslararası alanda tanınmasında büyük önem taşıdığına işaret eden Ban, "Bu akreditasyon sayesinde eğitim programımız sonunda başarılı olan öğrencilerimize sunacağımız İngilizce Dil Yeterlik sertifikasının uluslararası platformlardaki tanınırlığı konusunda büyük bir adım atmış bulunmaktayız. Sertifikayla mezunlarımız kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmış olacaklar" dedi.

Ban, üniversiteye yurt dışından öğrenci almaya devam ettiklerini, yabancı öğrenci sayısını artırmak için her yıl çalıştıklarını söyledi.

ABD'deki partner üniversiteleri Vaughn College ile anlaşmalarını da anımsatan Ban, "İngilizce eğitim için öğrencilerimizi her yıl oraya gönderiyoruz. Vaugh College akademik programlarda da öğrenci ve akademik personel değişimi yapıyoruz. Uluslararası bilimsel etkinlikleri de yine birlikte düzenliyoruz" diye konuştu.

- Pearson Assured akreditasyonu

Pearson dünyanın önde gelen yetkilendirme kuruluşlarından biri. 100'ü aşkın ülkede kalite süreçlerini dünya standartlarında denetleme, karşılaştırma ve bağımsız olarak doğrulama konularında uzman bir kuruluş konumunda bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Thk Üniversitesi İngilizcedeki Başarısını Tescilledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement