Toplu Taşımada Zamanınızı Nasıl Geçiriyoruz? - Son Dakika
Güncel

Toplu Taşımada Zamanınızı Nasıl Geçiriyoruz?

Toplu Taşımada Zamanınızı Nasıl Geçiriyoruz?

Uluslararası işe alım ve danışmanlık firması Türkiye'de çalışanların işe gidiş-geliş yol haritasını çıkardı. "Ulaşım Anketi" ile ev-iş arası ulaşımda yaşananları araştırdı.

19.10.2016 09:54  Güncelleme: 10:39

Araştırma Türkiye ile birlikte başta Almanya, İsviçre, Fransa, Hollanda, Portekiz olmak üzere Avrupa genelinde 11 ülkede 12.500 kişi ile gerçekleştirildi.

İşe toplu taşama araçlarıyla gidenlerin sadece yüzde 23'ü yolda bir şeyler okuyor.

İŞE NASIL GİDİYORUZ?

İşe ulaşırken en çok toplu taşıma aracı kullanan yüzde 54,2 ile İsviçre olurken, özel araçla işe giden ülkelerin başında yüzde 79,7 ile Portekiz geliyor. Türkiye'de özel araçla işe gidenlerin oranı yüzde 64,2'yi bulurken, toplu taşıma aracı kullananların oranı ise sadece yüzde 22,9 civarında seyrediyor.

TOPLU TAŞIMADAKİ ZAMANIMIZI NASIL GEÇİRİYORUZ?

Ülkemizde toplu taşıma araçlarında uzun saatler geçirenlerin sadece yüzde 22'si yolda bir şeyler okuyor. Öte yandan bu yolculuk sırasında en çok işle ilgili epostalarına bakanların başında Türkiye geliyor. Fransa'da ise büyük çoğunluk işe ulaşırken işle ilgili bir şeylerle meşgul olmamayı tercih ediyor.

NEDEN TOPLU TAŞIMAYI SEÇİYORUZ?

Çalışanların yüzde 65'i toplu taşımayı kolaylığı, yüzde 45'i de ucuzluğu nedeniyle tercih ediyor. Toplu taşıma kullananların yüzde73'ünü, 25-34 yaş grubu oluşturuyor ve işe gidenlerin sadece yüzde 22'si kitap okuyor. Öte yandan metro, otobüs, vapur gibi araçların kalabalık olmasından yüzde 81'i şikayetçi, yüzde 59'luk bir grup da toplu taşıma araçlarında koku ve benzeri kirlilikleri sorun ediyor. Yüzde 41'i ise toplu taşıma araçlarını çok gürültülü buluyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplu Taşımada Zamanınızı Nasıl Geçiriyoruz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement