15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bursa'da, Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidi, onların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle yürüyerek andı.

15.07.2017 13:20

Bursa'da, Memur-Sen üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 249 şehidi, onların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle yürüyerek andı.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na gelen sendika üyeleri, FETÖ'yü protesto eden sloganlar attı.

Daha sonra meydanda yere oturan üyeler, üzerlerindeki önlükte ismi ve fotoğrafı bulunan şehidin adının okunmasıyla ayağa kalkarak, "Burada" diye bağırdı.

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, burada yaptığı konuşmada, şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere hayırlı uzun ömürler diledi.

15 Temmuz'un bir şehadet geçidi olduğunu ifade eden Şeker, "Bundan bir yıl önce FETÖ, bu millete boyun eğdirmeye, yönetime el koymaya yeltendi. Bunu bir darbenin yanında, bir işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz. Hain darbe ve işgal girişiminde, 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah bu millete karşı kullanıldı." diye konuştu.

Şeker, 15 Temmuz'un bir şehadet şöleni olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz bir diriliş gecesidir, bir iman manifestosudur. Biz,15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Maalesef üzerinden bir yıl geçmesine rağmen belli kesimlerin hala 15 Temmuz ihanetinin boyutunu idrak edemediğini görüyoruz. Darbe başarılı olsaydı 16 Temmuz sabahı nasıl bir felakete uyanacaklarının farkında değiller. Hiçbir insani, İslami, ahlaki değer taşımayan bu sapkın örgütlenmenin yapabileceği kötülükler, tasavvur kabiliyetimizi aşar. Darbe girişimi başarılı olsaydı muhacirler, sığınacak bir yurt bulamayacak, mazlumlar kendilerine uzanan yardım elini kaybedecekti. İşte bu gerçeklerin farkında olan milletin sadık evlatları, 15 Temmuz gecesi 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyerek, bir insan seline dönüştü ve zulmün tankını, topunu, uçağını, bombasını ezip geçti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement