17 Aralık Yolsuzluk Soruşturmasında Tedbirler Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

17 Aralık Yolsuzluk Soruşturmasında Tedbirler Kaldırıldı

17 Aralık Yolsuzluk Soruşturmasında Tedbirler Kaldırıldı

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından şüphelilere getirilen yurt dışı yasağı ve mal varlığı tedbirleri delil olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

10.02.2014 09:43  Güncelleme: 14:27

Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında, aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Halkbank eski müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Reza Zerab'ın yer aldığı 11'i tutuklu toplam 91 şüphelinin yer aldığı 17 Aralık soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı.

ALİ AĞAOĞLU ARTIK İMZA ATMAYACAK

17 Aralık'ta başlatılan soruşturmada, aralarında Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ve iş adamı Ali Ağaoğlu'nun da yer aldığı 23 şüpheli hakkında konulan yurtdışı çıkış yasağı ve karakola gelerek imza atma tedbirleri kaldırıldı.

Savcı, kararında "Şüphelilerin üzerilerine atılı suçu işlediklerine dair ve adli kontrol tedbiri gerektirecek deliller dosyada mevcut değil" ifadelerini kullandı.

SAVCI: DELİL DOSYADA MEVCUT DEĞİL

Operasyonun savcıları Celal Kara ile Mehmet Yüzgeç'in göreden alınmasıyla, dosyaya tek başına bakan savcı Ekrem Aydıner'in yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuksuz olan şüphelilere yönelik adli kontrol ve yurt dışı yasağı tedbirlerinin tamamını kaldırdı.

Savcı kararında, "Şüphelilerin üzerilerine atılı suçu işlediklerine dair ve adli kontrol tedbiriyle denetlenmelerini gerektirecek deliller dosyada mevcut değildir" ifadelerine yer verdi.

EL KONULAN CİHAZLAR İADE EDİLİYOR

Savcı Aydıner, ayrıca dosyanın tutuksuz şüphelilerine ait gözaltına alındıkları sırada el konulan tüm telefon cihazlarını bizzat şüphelilere teslim edilmesi için adli emanet bürosuna talimat verdi. Başta iş adamı Ali Ağaoğlu olmak üzere birçok şüpheli adli emanete giderek telefonlarını aldılar.

YENİ BAŞSAVCI'NIN İLK İŞİ SAVCILARI GÖREVDEN ALMAK OLMUŞTU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yeni atanan Hadi Salihoğlu'nun isteği ile Çağlayan Adliyesi'nde çok sayıda savcının görev yeri 10 gün önce değiştirilmişti.

"Geldiğim belli olsun, esaslı değişiklik yapacağım." diyen Salihoğlu, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına bakan savcıların görev yerini de değiştirilmişti. Bu kapsamda 17 Aralık'ta başlayan ve aralarında üç bakan çocuğunun da yer aldığı isimlere ilişkin yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç dosyadan el çektirilmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 17 Aralık Yolsuzluk Soruşturmasında Tedbirler Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • UYGAR TAŞIN: CEMAAT SAVCILARININ ÜRETTİĞİ DELİLLER İLE İŞ YAPACAK HALLERİ YOK YENİ SAVCILARIN...DOĞRU OLANI YAPMIŞLAR. 10 55 Yanıtla
  • KEMAL: PARTİNİN ADI TAMAMEN DEĞİŞTİ ALDATMA KANDIRMA PARTİSİ (AKP) YADA AKLAMA KANDIRMA PARTİSİ 55 6 Yanıtla
  • Millet uyandı: Buradaki vatan hainlerini görünce daha iyi anlyoruz akpartimizin ve türkiyemizin değerini 8 48 Yanıtla
    Millet uyandı: ERZAK benim sosyal güvencem var kaymakamlıktan geliyorsan kaymakamlıktan degilse sen chp lisin zavallı 0 0 Millet uyandı: Tamer 10 yıldır bıkmadınızmı aynı lafları söylemeye ne bölünmez ülkeymiş be 0 0
  • Millet uyandı: Burdaki vatan hainlerini gördükçe akpartimizin ve türkiyemizin değerini daha iyi anlıyoruz 6 42 Yanıtla
    MURAT: BU ÜLKE ELDEN GİTTİĞİNDE BU ÜLKE İÇİN MÜCADELE EDEN YİNE BİZLER OLACAĞIZ AK PARTİLİLER YA KAÇACAK YADA BEN AKPARTİLİ DEĞİLİM DEYİP KIVIRACAK, İŞÇİ PARTİSİ APONUN GÖRÜNTÜLERİNİ DAĞITTI BİRAZ SAĞA SOLA BAKIN GERÇEKLERİ GÖRÜN AKP BDP İSRAİL NASIL ÇALIŞIYOR 0 0
  • ramazan: yavaş yavaş serbest bırakırlar çünkü zarab ötse erdoğan batar 41 6 Yanıtla
  • hakan varlıbaş: Bu dosyaya delil yok diyen her kimse anasını 70 milyona avrat yapsın.şerefsizliğin bu kadarına pes beeeeee 44 2 Yanıtla
    Karaca: HAKAN VARLIBAŞ @ Helal olsun birader bugün okuduğum en güzel yorumlardan bir tanesi..Adaşı olan diğer HAKAN @ Sen ne utanmaz bir adamsın yahu. İki Hakan arasında dağlar kadar fark var. Çık git adamın isminide mundar etme.. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement