"17. Ergen Günleri Kongresi" Bu Yıl Samsun'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

"17. Ergen Günleri Kongresi" Bu Yıl Samsun'da Yapılacak

"17. Ergen Günleri Kongresi" Bu Yıl Samsun\'da Yapılacak

17.Ergen Günleri Kongresi 6-8 Aralık 2012'de, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

04.12.2012 16:20

17. Ergen Günleri Kongresi 6-8 Aralık 2012'de, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Ergen Günleri Kongresi'nin, "Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi" bilimi alanında Türkiye'de her yıl düzenlenen iki ulusal kongreden biri olduğunu belirten Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, özellikle ergenlik döneminde daha sık görülmesi beklenen bazı psikiyatrik, psikolojik ya da sosyal durum ya da sorunlar ile klinik düzeydeki bozuklukları ayırmanın zaman zaman zor olabildiği düşüncesinden yola çıkarak, bu yılki temanın "Ergenlik mi Psikopatoloji mi?" olarak belirlendiğini belirtti.

Ergenlik döneminin insanın hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok hızlı değiştiği bir dönem olduğunu, hormonlar ve genetik etkenler nedeniyle özellikle beyinde yaşanan değişim nedeniyle çok sayıda psikiyatrik bozukluğun (örneğin, depresyon, manik-depresif bozukluk, şizofreni, vb) da en çok bu yaş döneminde başladığını söyleyen Doç. Dr. Karabekiroğlu, bazen ergenlikte normal olarak görülen bazı davranışların psikolojik sorunmuş gibi algılanabildiğini, ya da tam tersi, psikolojik, psikiyatrik sorunların ergenliğe bağlanıp, normal diye geçiştirilebildiğini anlattı.

Ergen Günleri Kongresi, ergen ruh sağlığı açısından çok değerli konukları ağırlayacak. Türkiye'den çok önemli konukların yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'nden Ulusal Sağlık Örgütü'nden Prof. Dr. Jay Gieddde kongrede konuşma yapacak.

Ayrıca Doç. Dr. Koray Karabekiroğlu, 7 Aralık Cuma günü, OMÜ Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde, saat 18.00'de, kongre bünyesinde gerçekleşecek olan, önemli ses sanatçısı Armağan Elçi'nin solist olduğu konsere tüm Samsunluları davet etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel '17. Ergen Günleri Kongresi' Bu Yıl Samsun'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement