19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü

19 Ekim Muhtarlar Günü

Mudanya ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

19.10.2016 15:34

Mudanya ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

İskele Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Sadettin Tamaç, törende yaptığı konuşmada, muhtarlığın Osmanlı'dan Cumhuriyet'e taşınan ender müesseselerden biri olduğunu belirtti.

Muhtarların köy ve mahalle sakinleriyle devlet arasında bir köprü görevi gördüğünü belirten Tamaç, şunları söyledi:

"Muhtarlığın yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında siyasal barışın sağlandığı tek müessese olduğu, unutulmamalıdır. Muhtarlar, temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Muhtar, demokrasinin temel taşıdır'. Bu söz, biz muhtarlara verilen bir değerdir. Bugünü bizlere Muhtarlar Günü olarak ilan eden hükümetimize ve bizlere destek veren sizlere teşekkür ediyorum."

Tören sonunda Tarihi Mudanya Bandosu ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Mudanya Güneşi ekibi gösteri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement