30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika
Güncel

30 Ağustos Zafer Bayramı

Muğla ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

30.08.2016 23:47

Muğla ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, "Zafer Bayramı Fener Alayı" düzenlendi.

Menteşe ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'ndan Türk bayrakları ve meşaleler ile başlayan fener alayı ve yürüyüş, Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi önünden devam ederek Atatürk Anıtı'nda sona erdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılanlar, yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Gruptakiler daha sonra 10. Yıl Marşı'nı söyledi.

Yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın barış ve sevgi şehri olarak örnek bir kent olduğunu belirterek, ülkenin içinde bulunduğu terör olayları nedeniyle, o günlerdeki birlik, beraberlik duygusuna, Kuvayımilliye ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Türk milletinin, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir araya gelerek işgalcileri yurttan attığı zaferin 94.yılını gururla kutladıklarına işaret eden Gürün, "Bu şanlı zaferin 94.yılında ülkemizde hala terör olayları yaşanmakta, masum vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz şehit olmaktadır. Askerimizin, polisimizin, devlet kurumlarının içine sızan hainler yüzünden de 240 vatandaşımız 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybetmiştir. Bütün bu yaşanan olumsuz tabloya rağmen ülke olarak umutsuz olmaya hakkımız yoktur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası konser verdi.

Bodrum

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Bodrum'da da kutlandı.

Bodrum Milta Marina önünde toplanan vatandaşlar, Neyzen Tevfik Caddesi üzerinden Bodrum Belediye Meydanı'na yürüdü. Etkinliğe katılanlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek yürüdü.

Bodrum Vosvos Derneğinin de araçlarıyla eşlik ettiği kortej yürüyüşünün ardından Midtown Orkestrası konser verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 30 Ağustos Zafer Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement