"8. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nda Kazanlar Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

"8. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nda Kazanlar Belli Oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği 8. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda 5 sanatçı, başarı ödülüne değer bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, çağdaş resim ustalarından Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen "8. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nda ödüle değer bu...

17.06.2008 16:29

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği 8. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda 5 sanatçı, başarı ödülüne değer bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, çağdaş resim ustalarından Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen "8. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nda ödüle değer bulunan eserler belirlendi.

İhsan Çakıcı Başkanlığındaki, Mehmet Başbuğ, Devabil Kara, Şefik Bursalı ailesini temsilen Av. Ünsal Piroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü temsilcisi Berrin Kavlak'tan oluşan Seçici Kurul'un "Başarı Ödülü"ne değer bulduğu sanatçılar ve eserleri şöyle:

"Ahmet Albayrak "Kalp ve Fransız Öpücüğü', Halil Coşkun "Çeşitlemeler', Ali Düzgün "Kentsel Dönüşüm', Harika Yazıcı "Kırmızı', Eşref Yıldırım " İlhan Berk'."

Yarışmada Jüri Özel Ödülü'ne değer bulunan sanatçılar ise şöyle:

"Mustafa Albayrak "Soğuk ve Devinimin Yüzleşmesi', Zehra Başaran "Boş İşler', Özkan Baysal "Nuh'un Ardından', Zafer Erkan "Yolcu Yolunda Gerek', Erol Kılıç "Artemise Saygı'."

Bu arada, yarışmanın iki önemli ödülüne layık görülenler arasında soyadı "Albayrak" olan iki sanatçı bulunması dikkat çekti. Sanatçıların, birbirleriyle akrabalık bağı olmadığı öğrenildi.

"8. Şefik Bursalı Resim Yarışması"nın ödül töreni 20 Haziran saat 18.30'da Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi'nde yapılacak. Törenin ardından 112 eserin sergileneceği "8. Şefik Bursalı Resim Yarışması Sergisi"nin açılışı gerçekleştirilecek. Sergi 19 Temmuz'a kadar izleyicisinin beğenisine sunulacak. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel '8. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda Kazanlar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement