Aa Halep Muhabiri Leyla'nın Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Güncel

Aa Halep Muhabiri Leyla'nın Hayatını Kaybetmesi

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, Leyla'nın ailesi, yakınları, meslektaşları ve AA'ya başsağlığı diledi.

09.10.2015 16:22

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Anadolu Ajansı (AA) Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın bomba yüklü araçla düzenlenen DAEŞ saldırısında hayatını kaybetmesi dolayısıyla, Leyla'nın ailesi, yakınları, meslektaşları ve AA'ya başsağlığı diledi.

Eser, yazılı açıklamasında, Leyla'nın, Suriye'nin Halep kentine bağlı Hıreytan bölgesinde, bombalı yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirtti.

Leyla'nın daha önce de saldırıya uğramasına rağmen yılmadan mesleğini yapmayı sürdürdüğünü hatırlatan Eser, "Esed rejiminin katliamlarına karşı mazlumların sesi olmaya çalışmış, çektiği fotoğraf ve yazdığı haberlerle, masumların sesini dünyaya duyurmuştu. Birçok yabancı gazetecinin terk ettiği bölgede, Esed'in sivillere yönelik terör eylemlerini duyurmak için cesaretle görevini sürdüren Salih Mahmud Leyla, bir başka terör örgütünün saldırısında şehit olmuştur" ifadesini kullandı.

Eser şunları vurguladı:

"Terörün her türlüsünü lanetliyor, görevleri sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere yönelik saldırıları kınıyoruz. Dünyadaki egemen güçleri ve meslek örgütlerini, çıkarlarını bir kenara bırakarak, vicdanlarının sesini duymaya, Suriye'deki devlet terörüne karşı harekete geçmeye çağırıyoruz."

Medya-İş Genel Başkanı Eser, Leyla'nın ailesine, yakınlarına, Anadolu Ajansına ve meslektaşlarına başsağlığı dilediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa Halep Muhabiri Leyla'nın Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement