Adliye Personeli Bordro Yaktı - Son Dakika
Güncel

Adliye Personeli Bordro Yaktı

Adliye Personeli Bordro Yaktı

BES Antalya Şubesi'ne bağlı bir grup adliye çalışanı Antalya Adliyesi önünde bordrolarını yakarak protesto etti.

14.02.2013 15:22  Güncelleme: 15:17

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi'ne bağlı bir grup adliye çalışanı fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasını Antalya Adliyesi önünde bordrolarını yakarak protesto etti.

BES Antalya Şubesi'ne mensup 30 kişiden oluşan adliye çalışanı bir grup, saat 12.30'da Antalya Adliyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Alışveriş araçlarının önüne 'Adliye personeli servis aracı' yazan grup, fazla mesai ödemesi ve ulaşım yardımının kesilmesini eleştirdi.

BES Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek, 2013 itibariyle fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını, ulaşım yardımı yapılmadığını söyledi. Şimşek, şöyle konuştu:

"Adliyelerde iş gücü her geçen gün artarken, yargı emekçileri hafta sonları da dahil çalışmak zorunda kalırken 2013 yılında fazla mesai ücretleri kaldırıldı. Diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi yargı emekçilerinde de emekli olunduğunda maaşlar yüzde 50-60 oranında azalmaktadır. Bu durumda emekliliği hak ettiği halde ekonomik ihtiyaçlarından dolayı çalışmak zorunda kalan binlerce yargı emekçisi bulunmaktadır. Bu sebeple maaş dışında yargı emekçilerine ödenen diğer ücretler emekli aylığına dahil edilmelidir."

Grup daha sonra yanlarında getirdikleri bordrolarını yaktıktan sonra dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliye Personeli Bordro Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement