DAEŞ Afganistan'da 7 Kişiyi İnfaz Etti - Son Dakika
Güncel

DAEŞ Afganistan'da 7 Kişiyi İnfaz Etti

Afganistan Cumhurbaşkanı Ahmedzay, 7 Şii vatandaşın DAEŞ militanları tarafından infaz edilmesini kınadı.

09.11.2015 17:49  Güncelleme: 18:00

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzay, 7 Şii vatandaşın DAEŞ militanları tarafından infaz edilmesini güçlü biçimde kınadı.

DAEŞ'e bağlı militanların, dün ülkenin Zabul bölgesinin Argandab ilçesi kırsalında 7 Şii vatandaşı, başlarını keserek öldürdüğü belirtildi. Öldürülenlerin arasında iki kadın ve bir çocuğun da olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Gani, olayı şiddetle kınayarak, "Bu, Afganistan'ın düşmanlarının zillet ve aşağılık olduklarının göstergesidir. Sivillerin, özellikle de kadın ve çocukların öldürülmesi hiçbir dinde ve kanunda yoktur" ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca, Gani'nin olayla ilgili güvenlik konseyini olağanüstü toplantıya çağırdığı ve infazı yapanların ivedilikle yakalanması talimatını verdiği bildirildi.

-Taliban'dan DAEŞ üyelerine infaz

Öte yandan, Zabul'un Argandap ilçesi Kaymakamı Muhmend Nasretyar, dün gece Ekrem isimli bir DAEŞ komutanı ve yanındaki militanların Molla Ahtar Muhammed Mansur liderliğindeki Taliban örgütüne katıldığını, bunlar arasında 7 kişiyi infaz edenlerin de bulunduğunu söyledi.

Nasretyar, "Bu sabah Molla Ahtar Muhammed Mansur liderliğindeki Taliban militanları, 7 Şii vatandaşı öldüren 8 DAEŞ üyesini infaz etti" şeklinde konuştu.

Nasretyar ayrıca, Zabul'da DAEŞ'in kontrolündeki bazı bölgelerin Taliban'ın eline geçtiğini savundu.

Yerel kaynaklar, Taliban'ın infaz ettiği 8 kişinin Afganistan vatandaşı olmadığı bilgisini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DAEŞ Afganistan'da 7 Kişiyi İnfaz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement