Ağaçtan düşerek ölen çocuğun korneaları, Derya'ya ışık olacak - Son Dakika
Güncel

Ağaçtan düşerek ölen çocuğun korneaları, Derya'ya ışık olacak

Ağaçtan düşerek ölen çocuğun korneaları, Derya\'ya ışık olacak

Karaman'da elma ağacından düştükten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in kornealarından biri, aynı yaştaki Derya Aldanma'ya umut oldu.

23.10.2013 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da elma ağacından düştükten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Muhammet Düzgüner'in kornealarından biri, aynı yaştaki Derya Aldanma'ya umut oldu.

Konya Numune Hastanesinde yapılan incelemeler sonunda, Muhammet Düzgüner'in kornealarından birinin, 7 yıldır göz rahatsızlığı bulunan 12 yaşındaki Derya Aldanma'ya nakledilmesi kararlaştırıldı.

Konya Numune Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Fehmi Özkan, ameliyat öncesi AA muhabirine operasyona dair bilgi verdi.

Özkan, Derya Aldanma'nın küçük yaşlardan itibaren sürekli gözünde kaşıntı şikayetiyle doktora müracaat ettiğini, bu dönemde görmesinin iyice azaldığını söyledi. Yaptıkları muayenelerde Derya'da "keratokonus" denilen bir hastalık teşhis ettiklerini belirten Özkan "Bu hastalığın pekçok tedavi yöntemi vardır. En son çare göz naklidir. Derya'da diğer tedavi yöntemlerinin bir fayda sağlamadığını gördük. Görmesi de gittikçe düştü. Göz naklinden başka bir şansımız yoktu. Ameliyatı planladık ve göz naklini gerçekleştireceğiz. Ameliyat sonrası vücudun kabul etme şansı yüksek" dedi.

Dr. Fehmi Özkan, Derya'nın sıraya aldıkları hastalardan biri olduğunu, yaşının küçük olmasının öncelik verme nedenlerinin başında geldiğini ifade ederek, "Çünkü önünde bir ömür var. Okul hayatı var" diye konuştu.

4 çocuk babası Tahir Aldanma ise kızı Derya'yı 5 yaşındayken göz kaşıntısı şikayetiyle hastaneye götürdüklerini, tedaviye rağmen kızının görme zorluğu yaşamaya başladığını söyledi. Aldanma, "Kızıma kornea nakli yapılması gerektiği söylenince İstanbul ve Adana'dan sonra 2012 yılında Konya'da da müracaatta bulunmuştuk. Dün gece haber verilince hızla Konya'ya geldik. Bağış yapılan aileye de başsağlığı diliyoruz" dedi.

Nakil gerçekleştirilecek olan Derya Aldanma ise "Sınıfta öğretmenimin tahtaya yazdıklarını güçlükle okuyordum. Akşamları da ders çalışmakta zorlanıyordum. Nakil sonrasında iyileşip öğretmen olmak istiyorum" diye konuştu.

- Olayın geçmişi

Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Yeşilyurt beldesinde yaşayan Muhammet Düzgüner, 8 Ekim'de karnı ağrıdığı için, okul yerine aynı gün annesiyle gittiği Karaman'ın merkeze bağlı Akçaşehir beldesindeki elma bahçesinde ağaçtan düşerek Karaman Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Hastanede tedaviye cevap vermeyen Muhammet'in beyin ölümü ise dün gece gerçekleşmişti.

Çocuğun organları ailesi tarafından bağışlanmış, organları alınan Muhammet Düzgüner'in kalbi İzmir, böbrekleri Antalya, karaciğeri İstanbul ve korneaları Konya'ya gönderilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağaçtan düşerek ölen çocuğun korneaları, Derya'ya ışık olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement