AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Modern İpek Yolu'nu ihya ve inşa etmek istiyoruz.

09.05.2015 15:33

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Modern İpek Yolu'nu ihya ve inşa etmek istiyoruz. Sebebi ise doğu batı arasındaki kendi altyapımızı ve yatırımlarımızı ortaya koyarak Türkiye'yi bir merkez ülke konumuna getirmek" dedi.

Avrasya Üniversitesi'ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Soylu, burada yaptığı konuşmada, dünyada ülkelerin her zaman kendi avantajlarını kullandıklarını, Türkiye'nin ise en önemli avantajının medeniyet olduğunu söyledi.

"O medeniyet Orta Asya, Kafkasya, Ortadoğu ve Avrupa'dır" ifadesini kullanan Soylu, "Bu medeniyet modern İpek Yolu'dur. Yani tarihin bir döneminde doğu ile batı arasındaki uygarlığı birbirine bağlayan modern yoldur. En temel avantajlarımızdan bir tanesi doğu ve batı arasında en güvenli güzergah biziz. Yani eğer Avrupa'dan, Asya'ya doğru bir medeniyet geçişi söz konusu olacaksa bunun en önemli noktalarından birisiyiz. Şimdi neden havaalanı sayısını artırmak için gayret içerisinde olduğumuzu, 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptığımızı anlatabiliyor muyuz?" diye konuştu.

-"Türkiye'yi merkez ülke konumuna getirmeliyiz"

Modern İpek Yolu'nun Türkiye için önemine dikkati çeken Soylu, "Modern İpek Yolu'nu ihya ve inşa etmek istiyoruz. Sebebi ise doğu ve batı arasındaki kendi altyapımızı ve yatırımlarımızı ortaya koyarak Türkiye'yi bir merkez ülke konumuna getirmek. Türkiye 21. yüzyılın başından itibaren bunu gerçekleştirmeye başlamıştır" dedi.

Türkiye'nin konumu dolayısıyla enerji açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Soylu, Bakü Tiflis, Ceyhan Projesi, Mavi Akım, Irak'ın güneyinden taşınacak petrol ve doğalgaz projelerinin Türkiye'yi enerji açısından dünyanın en stratejik bölgesi haline getirdiğini kaydetti. "Biz dünyanın en pahalı gayrimenkulünde oturuyoruz" ifadesini kullanan Soylu, bu fırsatların iyi yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

-"Türkiye eğitimde en büyük sıçramayı yapmış"

Eğitim politikalarına da değinen Soylu, şöyle devam etti:

"Şu anda Trabzon'da 3-5 yaş arasında anaokuluna katılma oranı yüzde 60'lar civarında ama 21. asrın başında böyle birşey yoktu ve bu oran yüzde 5 ile 10 arasındaydı. Bugün, Türkiye'de her iki çocuğumuzdan biri anaokuluna gidiyor ama bizim temel hedefimiz bunu yüzde 100'lere getirmek. Türkiye'de eğitim süresi 2002 yılında ortalama 5,7 düzeyinde bulunuyordu. Son verilere göre bu rakam 7,6 ve Türkiye eğitimde dünyanın en büyük sıçramasını yapmış. "

Konuşmasının ardından kent merkezindeki Atatürk Alanı'na geçen Soylu, burada vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Soylu, daha sonra Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği ile Türkiye Gençlik Vakfınca düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bin 58 öğrencinin katıldığı "Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliğinde açılan stantları gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement