AKS'de "12 Sanatçı, 12 Söyleşi" Sergisi - Son Dakika
Güncel

AKS'de "12 Sanatçı, 12 Söyleşi" Sergisi

AKS, 29 Ekim 2016' a kadar"12 Sanatçı 12 Söyleşi" projesi kapsamında Türk resim ve heykel sanatçılarının önde gelen isimlerine ev sahipliği yapıyor.

21.10.2016 11:35

Kültür sanat dünyasına yeni soluk getiren Akasya Kültür Sanat, 11- 29 Ekim 201 6 Ekim tarihlerinde Adnan Çoker, Nur Koçak, Güngör Taner, Seyhan Topuz, Meriç Hızal, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Bubi ve Bedri Baykam'ın yer aldığı ''12 Sanatçı, 12 Söyleşi'' sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haziran ayında açılan ve bugüne kadar Haldun Dormen'den Ferhan Şensoy'a, Ali Poyrazoğlu'ndan Sumru Yavrucuk'a değin Türk tiyatrosunun usta isimlerini sahnesinde ağırlayan AKS, akustik dinletileriyle de fark yarattı. Birbirinden ünlü isimleri akustik dinletileriyle müzikseverlerle buluşturan AKS, sanatın her alanına kapılarını açıyor.

Adnan Çoker, Nur Koçak, Güngör Taner, Seyhan Topuz, Meriç Hızal, Halil Akdeniz, Ergin İnan, Adem Genç, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Bubi ve Bedri Baykam gibi ünü dünyaya yayılmış sanatçıların eserleri, 29 Ekim tarihlerine kadar AKS'de sergilenecek.

Sergide yer alacak 12 sanatçının atölyelerinde yapılan söyleşiler, geçen yıl Akasya tarafından belgesel haline getirilmiştir. Sanat adanmış serüvenlerin ilk ağızdan kaydı geçirilmesini sağlayan belgesel projesinde ünlü isimlerle kendi atölyelerinde gerçekleştirilen ellişer dakikalık söyleşiler yer alıyordu. Proje daha sonra kitap haline getirilerek tarihe kalıcı bir iz bırakıldı.

Akasya tarafından hayata geçirilen ve yaşayan Türk görsel sanatçılarını kendi ağızlarından geleceğe taşımak gibi önemli bir görevi yerine getiren belgesel ve kitabın ardından, AKS'de bu yıl gerçekleştirilen sergiyle de birbirinden önemli sanatçıların eserleri geniş kitlelere ulaşıyor. 29 Ekim ' e kadar açık olacak sergi saat 12.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AKS'de '12 Sanatçı, 12 Söyleşi' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement