Amasya'da Samanlık Yangını - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Samanlık Yangını

Taşova İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi, çok miktarda saman ve yem zarar gördü.

09.08.2013 22:48  Güncelleme: 23:04

Amasya'nın Taşova ilçesinde bir samanlıkta çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi, çok miktarda saman ve yem zarar gördü.

İlçeye bağlı Kırharman köyünde Ömer Durmuş'a ait samanlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına, köylülerin yanısıra Taşova Belediyesi itfaiye ekipleri, Amasya ve Tokat'ın Erbaa ilçesi itfaiye ekipleri ile Amasya Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri de müdahale etti.

Yangın, 16 kişilik ekip, 5 itfaiye aracı ve bir iş makinesi ile yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınabildi. Dumandan etkilenen 3 köylü olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansında ayakta tedavi edilirken yaklaşık 30 ton saman ve 650 adet yem balyası ile samanlığın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Samanlıktaki 18'i büyükbaş 25 hayvan, köylülerin yardımıyla telef olmaktan son anda kurtarıldı.

Köy muhtarı Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre zararın yaklaşık 75 bin lira olduğunu kaydetti. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da Samanlık Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement