Ankara Gecekonduları Yanan 6 Kişilik Ailenin 'Sokakta Kaldık' Feryadı - Son Dakika
Güncel

Ankara Gecekonduları Yanan 6 Kişilik Ailenin 'Sokakta Kaldık' Feryadı

Ankara Gecekonduları Yanan 6 Kişilik Ailenin \'Sokakta Kaldık\' Feryadı

Ankara'nın Çankaya ilçesi İmrahor Deresi, Boztepe Mahallesi'nde 33 yılık gecekonduları geçtiğimiz Cuma günü öğle saatlerinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonucu küle dönen 6 kişilik Sucu ailesinden 'sokakta kaldık' feryadı geldi.

22.11.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çankaya ilçesi İmrahor Deresi, Boztepe Mahallesi'nde 33 yılık gecekonduları geçtiğimiz Cuma günü öğle saatlerinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın sonucu küle dönen 6 kişilik Sucu ailesinden 'sokakta kaldık' feryadı geldi. Soğuk kış gününde şimdilik komşularının yanında kalan mağdur aile, yetkililerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Yangın sırasında evde televizyon izleyen 7 yaşındaki Eren, dumandan rahatsız olup, kendisini dışarı atarak kömürlükte bulunan annesinin yanına koşup, "evimiz yanıyor' diyerek haber verdi. Aile, çıkan yangında ev ve eşyaları ile birlikte 3 yıldır baktıkları muhabbet kuşunu kurtaramamanın acısını da yaşıyor. Evin arka bahçe kısmından çıkan dumanları gören komşuların durumu itfaiyeye haber vermesi üzerine hızla gelen ekipler, yangını kısa sürede söndürürken, eşyalar kullanılamaz, ev ise yaşanmaz hale geldi,

Yanan evde oturanlardan Sucu ailesinin gelini 2 çocuk annesi Gülay Sucu, çıkan yangın sonucu 6 kişilik aile olarak yakınları ve komşularının yanlarında yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını söyledi. Gülay Sucu, "Komşularımız, yaşadığımız sıkıntılara el-kol olmaya çalışıyorlar, ama nereye kadar bizlere yardımcı olacaklar?. Evimiz, itfaiye gelene kadar her şeyimiz yandı. İtfaiye ekipleri 'ev oturulamaz' diye rapor verdi. Şimdi yakınlarımızın ve komşularımızın evinde yaşam savaşı veriyoruz. Bize 'şunu yapacağız, bunu yapacağız' diye bir sürü vaatler veriliyor, ama kimse bize yardımcı olmadı. Kaynanam kalp hastası, çocuğum rahatsız, el kapılarında kaldılar. Devletimizden bu yaşadığımız mağduriyetin biran önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

Eşinin işsiz, kayınvalidesi ile 12 yaşındaki kızı Elif'in hasta olduğunu belirten Gülay Sucu, "Kayınbabamlarla birlikte yaşadığımız 33 yıllık gecekondumuz elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla birden alev topuna dönüştü. İtfaiye ekipleri gelene kadar tüm eşyalarımız yandı. 6 gündür kayınbabam, kaynanam, eşim ve çocuklarım yakınlarımızın ve komşularımızın yanlarında kalıyoruz. Kayınpederimin aldığı emekli parası, sağlık giderlerine yetmiyor. Üstelik de bir sürü borçları var. Zaten zor günler yaşıyorduk. Bu çıkan yangınla tümden mağdur olduk. Şimdi yiyecek ekmeğe muhtaç olduk. Komşularımız bize kaç gün daha bakabilecekler. Bu kış gününde sokakta mı yaşayacağız?. Soğuk kış gününde durumumuza biran önce el atılsın, yanan evimizin yeniden yapılarak içine girmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Gecekonduları Yanan 6 Kişilik Ailenin 'Sokakta Kaldık' Feryadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement