Avrupa'daki Ayrılma Eğilimleri Tartışılacak - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Ayrılma Eğilimleri Tartışılacak

En son İskoçya’da gündeme gelen ayrılma eğilimleri, 18. DÜBAM Yuvarlak Masa Toplantısı’nda masaya yatırılacak.

16.10.2014 13:05

Bahçelievler Belediyesi ve Küresel İletişim Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilecek Dünya Bülteni Araştırma Masası (DÜBAM) toplantıları, bu ay etnik ayrılık eğilimlerini tartışmaya açacak.

Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde 18 Ekim Cumartesi saat 14.00'te başlayacak toplantıya Doç. Dr. Rıdvan Şentürk, Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Yrd. Doç. Dr. Edip Asaf Bekaroğlu konuşmacı olarak katılacak.

Toplantının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın buluşmasında konuşan Küresel İletişim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erken, bugüne kadar kurum içi aktivite olarak gerçekleştirilen DÜBAM toplantıları ve Dünya Bizim etkinliklerinin, Bahçelievler ve Zeytinburnu belediyeleri işbirliğiyle bundan sonra halka açık yapılacağını söyledi.

Erken, "Bu zamana kadar ayda bir gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantıları, kamerayla görsel kayda alınıp Dünya Bülteni internet sitesinde metin ve video olarak yayınlanıyordu. Okuyuculardan sürekli gelen bu toplantıların izleyiciye açık olması taleplerinden de cesaret alarak, ekim ayından itibaren DÜBAM toplantılarını halkımızla doğrudan buluşturmuş olacağız. Böylelikle takipçilerimiz, ilgiyle izledikleri bu toplantılara katılma ve konuşmacılara soru yönlendirme imkanı bulacak" diye konuştu.

DÜBAM toplantılarının moderatörü Sosyolog Dr. Aynur Erdoğan da bu ayki toplantıda, etnik ayrılık tartışmalarının masaya yatırılacağını bildirdi.

Erdoğan, "Avrupa'da İskoçya Örneğinde Ayrılma Eğilimleri ve Tarihsel Kökenleri" başlığı altında yapılacak toplantıda, etnik ve mezhepsel ayrılıkları medyada ele alındığından daha geniş perspektifle değerlendirmeye ve tartışmaya çalışacaklarını kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Ayrılma Eğilimleri Tartışılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement