Aydın'da Kadınlar Çöp Topladı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Kadınlar Çöp Topladı

Aydın\'da Kadınlar Çöp Topladı

Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi, TEMA ile Aydın Belediyesi işbirliğinde çöp toplama etkinliği düzenlendi.

06.06.2013 15:52  Güncelleme: 15:53

Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Aydın Belediyesi işbirliğinde çöp toplama etkinliği düzenlendi. Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, "Doğa ve doğal kaynaklar insanlığın ortak malıdır. Bunları korumak da tüm insanlığın ortak görevidir" dedi.

Adnan Menderes Bulvarı girişinde toplanan grup, Pınarbaşı'na kadar yürüdü. Aralarında Aydın Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek ve TEMA Aydın İl Temsilci Yardımcısı Hayriye Kösem'in de bulunduğu grup, yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan çöpleri topladı. "Çöpleri ayrıştıralım, hayatı kolaylaştıralım", "Vatan toprağı kutsaldır. Kaderine terk edilemez" yazılı pankartlarla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirilirken, vatandaşlar grubu alkışlayarak destekledi.

"ÇEVRE GÜNÜ'NÜ KUTLAYAMIYORUZ"

Yürüyüşün bitiş noktası olarak belirlenen Pınarbaşı'nda açıklama yapan TEMA Aydın İl Temsilci Yardımcısı Hayriye Kösem, doğanın bir yıkımla karşı karşıya olduğunu belirtti. Kösem, "2B Kanunu, Enerji Teşvik Kanunu, Maden Yönetmeliği derken Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu da bu hafta, TBMM'den geçirilecek. Bu nedenlerle Çevre Günü'nü kutlayamıyoruz. Sadece olumsuzluklara durun, durdurun vurgusunu yapıyoruz. Gelecek kuşaklara temiz bir çevre veremeyeceğiz. Bizler, ülkemizin doğasına, tüm canlıların yaşam hakkına sahip çıkan her yaştan, her düşünceden, sivil toplum gönüllüleriyiz" dedi.

Dünya Çevre Günü'nün bu yılki temasının, "Düşün, ye, tasarruf et" olduğunu ifade eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek de, dünyadaki yedi insandan birisinin aç uyuduğunu söyledi. Selek, "Her yıl, 1,3 milyar ton gıda atığı oluşuyor. Doğa ve doğal kaynaklar insanlığın ortak malıdır. Bunları korumak da tüm insanlığın ortak görevidir. Bir tek insan bile dünyayı değiştirebilir. Bugün yemeğimizi yerken düşünelim, yiyelim ve çevremizi koruyalım" dedi.

Etkinliğe katılan çocuklara da Aydınlı Yazar Zehra Ünüvar'ın kitapları hediye edildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Kadınlar Çöp Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement