Aziziye Garı'nın Maketini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Aziziye Garı'nın Maketini Yaptı

Aziziye Garı\'nın Maketini Yaptı

İZMİR Selçuk İlçesi'nde elektrik mühendisi Aykut Sani Ünver'in 2 yıllık çalışmayla yaptığı Aziziye Garı maketi, Selçuk-Efes Kent Belleği adlı belediye müzesinde sergilenmeye başlandı.

06.10.2016 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR Selçuk İlçesi'nde elektrik mühendisi Aykut Sani Ünver'in 2 yıllık çalışmayla yaptığı Aziziye Garı maketi, Selçuk- Efes Kent Belleği adlı belediye müzesinde sergilenmeye başlandı.

Çocukluğundan beri trenlere ilgi duyan elektrik mühendisi Aykut Sani Ünver, 2 yıllık çalışmayla Aziziye Garı'nı bire bir kopyasını yaptı. Ünver eserini, Selçuk-Efes Kent Belleği'ne hediye etti. Kent Belleği'ndeki eserler arasında sergilenecek maket için açılış töreni düzenlendi. Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı'nın yanı sıra AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Efes Arkeoloji Müzesi Müdürü Cengiz Topal, okul müdürleri, Selçuk kent konseyi başkan ve üyeleri, Efes festivallerinin organizasyonunda yer alanlardan avukat Sümer Büyüktosun ile birlikte çok sayıda vatandaş açılışa katıldı

Belediye Başkanı Bakıcı, "Eseri yapan sayın Aykut Sani Ünver'e, böylesine önemli bir eseri Selçuk'a ve Selçuk Efes Kent Belleğimize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Selçuk halkı ve maket meraklıları için önemli bir eseri Kent Belleğimize kazandıran çalışma arkadaşlarımı da kutluyorum" dedi.

Aziziye Garı'nın 1/87 ölçeğiyle maket çalışmasını yapan Ünver ise tren istasyonu ile ilgili çeşitli objelere de yer verdiğini söyledi. Ünver, "Bu çalışmanın burada en iyi şekilde korunacağına eminim. Gelecek nesillere Çamlık'ın eski halini anımsatmak amacıyla bu çalışmayı yaptım. Selçuk halkına hayırlı olsun" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aziziye Garı'nın Maketini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement