Balıkesirspor'da Genel Kurul İptal - Son Dakika
Güncel

Balıkesirspor'da Genel Kurul İptal

Süper Lig'de beklediği sonuçları alamayan Balıkesirspor'un 15 Mayıs 2014'de yapılan olağan genel kurulu mahkeme tarafından iptal edildi.

16.04.2015 16:50

Süper Lig'de beklediği sonuçları alamayan Balıkesirspor'un 15 Mayıs 2014'de yapılan olağan genel kurulu mahkeme tarafından iptal edildi.

Balıkesir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada bugün karar verildi. Mahkeme heyeti, davacı vekili Avukat Ömer Marmaralı'nın istemi doğrultusunda genel kurul ve genel kurul kapsamında alınan tüm kararların iptaline karar verdi. Mahkeme heyeti, davacıların kayyum atanması yönündeki isteminin ise Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ele alınmasına karar verdi. Kararda Balıkesirspor yönetiminin bu kararı 15 gün içinde temyiz edebileceği belirtildi. Kararı değerlendiren davacı vekili Ömer Marmaralı, mahkemenin Yargıtay süreci nedeniyle dosyayı ikiye ayırdığını belirtirken, şöyle dedi:

"Mahkeme; talebimiz doğrultusunda genel kurulla birlikte genel kurulda alınan tüm kararların iptaline karar verdi. Bundan sonra kararda da belirtildiği gibi yönetimin olağanüstü kongreye gitmesi gerekir. Bunun iki yöntemi var; Yönetim kongre iptal edildiği için olağanüstü genel kurul kararı alır, ya da Sulh Hukuk Mahkemesi yetkili kılındığı için kayyum atanır. 391 üye ile kongre yapılması gündeme gelecek. Sonuçta her iki olasılıkta da olağanüstü kongreye gidilecektir."

Balıkesirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve avukatı Mustafa Bilsem ise öncelikle Yargıtay'a başvuracaklarını açıklarken, olağanüstü kongreyi şu an için düşünmediklerini söyledi. Bilsem, "Kongre iptal edildi, ancak davacı vekilinin iddia ettiği gibi bir kayyum atanması söz konusu değil. Asliye Hukuk Mahkemesi, kayyum talebini reddetti. Genel kurulun yeniden toplantıya çağrılması konusundaki talebi de görevsizlik yönünden kabul etmedi. Yetkiyi Sulh Hukuk Mahkemesi'ne bıraktı. Sulh Hukuk Mahkemesi kulübün yeniden genel kurula çağrılması için bir heyet oluşturulmasını isteyebilir" diye konuştu.

KONGREDE NE OLMUŞTU?

Balıkesirspor'un 15 Mayıs'ta yapılan olağan kongresinde Tuna Aktürk ile Feyyaz Çiftçi'nin listeleri yarışırken, Çiftçi ve ekibi seçimlere geçilmeden önce genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle salonu terketti. Kalan üyelerin oylarıyla Tuna Aktürk ve ekibi yeniden seçildi. Ardından Çiftçi'nin ekibinde yer alan avukat Ömer Marmaralı, kongrenin iptali ve kulübe kayyum atanması için dava açtı. Marmaralı dilekçesinde, genel kurulda çağrı usulüne uyulmadığını, üyelere usulüne uygun kimlik tespiti yapılmadığını, tüzük gereğince 31 Aralık 2013 tarihine kadar derneğe üye olanların genel kurula giriş ve oy hakkı varken, bu tarihten sonra üye olanlara oy kullandırıldığını iddia etti. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesirspor'da Genel Kurul İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement