Barış Günü BM'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Barış Günü BM'de Kutlandı

Barış Günü BM\'de Kutlandı

21 Eylül Dünya Barış Günü'nün 30. yılı, Birleşmiş Milletler'de düzenlenen bir törenle kutlandı.

16.09.2011 11:30

21 Eylül Dünya Barış Günü'nün 30. yılı, Birleşmiş Milletler'de (BM) düzenlenen bir törenle kutlandı. Uluslararası Barış Günü Çanı, 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü'nde Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından çalınırken, bu yılın barış ve demokrasi günlerinin ana teması, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren rejim muhaliflerine destek amacıyla, 'sesinizi duyurun' olarak belirlendi.

BM Genel sekreteri Ban Ki Moon, konuşmasında, barışın tıpkı demokrasi gibi kendiliğinden olamayacağını, özen ve koruma istediğine değinerek, 'Bu özel günde, demokrasi ve barış kahramanlarının seslerini yükseltmelerini ve duyurmalarını istiyorum' diye konuştu.

Genel Sekreter Moon, BM"nin ortak hedeflerin pekiştirilmesi, kurumları ve doğru yönetimleri güçlendirmek ve egemenliğin baskı altında tutulmasına karşı savaşma konusunda çalışmayı sürdüreceğini dile getirerek, 'Simdi çanı çalalım ve sesinin güçlü çıkmasını, bu umut mesajının tüm dünyada duyulmasını umalım' dedi.

BM'nin bahçesinde düzenlenen törene, BM'nin Silahsızlanma konusundaki barış elçisi Micheal Douglas, Engelliler konusundaki Barış Elçisi Stevie Wonder, Çevre konusundaki Barış Elçisi Jane Goodall, Savaştan Zarar Gören Çocuklar konusunda UNICEF temsilcisi Ismael Beah, UNICEF İyiniyet Elçisi Yuna Kim ve BM Gençlik Şampiyonu Monique Coleman ile BM ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Gençlik liderleri Chris Bashinelli , Rawaida Mroue'nin da katıldı.

Törenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Stevie Wonder da yer yüzündeki her bireye, ulusan, dinsel inanışa seslenerek 'Savaşçı duygularınızdan kurtulun, sevginizi öne çıkarın' çağrısında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barış Günü BM'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement