Barışın Kenti Çanakkale'de Troia Festivali - Son Dakika
Güncel

Barışın Kenti Çanakkale'de Troia Festivali

Barışın Kenti Çanakkale\'de Troia Festivali

Çanakkale Belediyesi'nin bu yıl düzenlediği 52'nci Troia Festivali'nin ana teması Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı nedeniyle 'Birlikte Yaşıyoruz' olarak belirlendi.

21.07.2015 16:14

Çanakkale Belediyesi'nin bu yıl düzenlediği 52'nci Troia Festivali'nin ana teması Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı nedeniyle 'Birlikte Yaşıyoruz' olarak belirlendi. Festival kapsamında verilen Homeros özel ödülü, bu yıl MİT TIR'ları haberini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilecek.

Troia Antik Kenti'nin adını taşıyan Uluslararası Troia Festivali'nin 52'ncisi bu yıl 9 -13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında festival hakkında bilgi veren CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'nin barış kenti olduğunu vurgulayarak ana temayı bu nedenle 'Birlikte Yaşıyoruz' olarak belirlediklerini belirtti. 100 yıl önce bu topraklarda farklı din, dil ve ırktan insanların savaştığını hatırlatan Gökhan, savaştan sonra barışa doğru yol alındığını söyledi. Savaşlardan ders alınmadığını da belirten Gökhan, Ortadoğu coğrafyasında yaşananlara değinerek, " Suruç'ta toplanan gençler terör kurbanı oldu. Bunların hiçbir izahı olamaz. Vahşet ve insanlık dışı olaylar" dedi.

Festivalde, Nilüfer, Suzan Kardeş, Grup Gündoğarken, Kurtalan Ekspres gibi sanatçı ve grupların da bulunduğu konserler düzenlenecek. Spor ve eğlencenin de yer aldığı festivalde bu yıl Homeros özel ödülü MİT TIR'ları haberini yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verilecek. Dündar festivalde ayrıca bir söyleşi gerçekleştirecek ve kitaplarını imzalayacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Barışın Kenti Çanakkale'de Troia Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement