Başdanışman Davutoğlu: "Anayasa Mahkemesi'nin Topluma Vereceği Psikoloji Çok Önemli" - Son Dakika
Güncel

Başdanışman Davutoğlu: "Anayasa Mahkemesi'nin Topluma Vereceği Psikoloji Çok Önemli"

Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Medeniyetler Barışında Önemli Bir Rol Oynayabilmesi İçin Anayasa Mahkemesi'ne Önemli Görev Düştüğünü Belirterek, "Anayasa Mahkemesi'nin Topluma Vereceği Psikoloji Çok Önemli" Dedi.

26.04.2007 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Başdanışmanı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu, " Anayasa Mahkemesi'nin topluma vereceği psikoloji çok önemli" dedi.

Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin 45.Yıldönümü Sempozyumu'nda "Küreselleşme ve Medeniyetlerarası Etkileşim Bağlamında Ortak Değerler" konulu sunum yaptı. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve kültür sayesinde "Küreselleşmenin ibresi" rolünde olduğunu belirten Davutoğlu, sunumunda Türkiye'nin medeniyetlerarası etkileşimde "özgün firkirlerin merkezi" olduğunu söyledi. Davutoğlu, "güvenlik adına özgürlüklerin, özgürlükler adına da güvenliğin" kısılamayacağını dile getirdi.

Davutoğlu'nun "medeniyetlerin kesiştiği yerde çatışma da kaçınılmazdır" görüşündeki bir soruya verdiği yanıt, son günlerdeki 367 tartışmalarını da anımsattı. Davutoğlu, "Türkiye bütün bu rolleri, eğer önümüzdeki dönemde küresel ve bölgesel barış alanlarının hepsinde bulunması gerekiyorsa, psikolojisi çok önemli" diyerek, bunu da Anayasa Mahkemesi'nin sağlayacağını savundu. Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin topluma vereceği psikolojinin "bu ülke bu kadar güçlü ve kendi içinde bir yapıya sahip ki refleksif davranılmaz" yönünde olması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, "bir şeyleri engellemeye çalışan değil aksine, işin, açılımın önünü açan, özgürlükçü bir tablonun gelişmesine zemin hazırlayan bir hukuk yapılanmasının" var olduğunun topluma gösterilmesini istedi. Davutoğlu, "Bu, Türkiye'nin önündeki bu risklerin avantajlara dönüşmesine imkan sağlayacak ve topluma da güven verecek. Özgürlükleri genişleten güvenliği riske etmeyen siyasal sistem ve bir yandan da bu böyle yürüdüğünde meydan okumalar karşısında somut tedbirler almasına zemin sağlar" diye konuştu.

HİKMET SAMİ TÜRK'TEN TUĞCU'YA "KURALLARA UYMAMIZ GEREKİR"

"Evrensel Barış ve Medeniyetler Buluşmasında Anayasa Mahkemelerinin Rolü" konulu panelin bugünkü birinci oturumunu yöneten eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile Anayasa Mahkemesi Başkanı arasında bir polemik yaşandı. Panel devam ederken, Başkan Tuğcu, Türk'e bir not göndererek, "Davetli ülke anayasa mahkemesi başkan ve üyelerine öğle yemeğinden önce Anayasa Mahkemesi'nin gezdirileceğini ve oturumu saat 11.50'ye kadar bitirmesini" istedi. Bunun üzerine Hikmet Sami Türk, soru ve yanıtlar için 40 dakika süre verdiğini daha önce ilan ettiğini ifade ederek, "kurallara uymak zorundayız" dedi. Türk'ün bu konuşması sırasında Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç'ın alkışlaması dikkat çekti. (ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başdanışman Davutoğlu: 'Anayasa Mahkemesi'nin Topluma Vereceği Psikoloji Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement