Baz İstasyonu Fareleri Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Baz İstasyonu Fareleri Tutuklandı

Baz İstasyonu Fareleri Tutuklandı

Muğla, Edirne ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden 96 adet akü ile 65 bin TL değerinde 1 ton bakır kablo çalan iki şahıs tutuklandı.

20.01.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla, Edirne ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinden 96 adet akü ile 65 bin TL değerinde 1 ton bakır kablo çalan iki şahıs tutuklandı.

Bir GSM firmasının Muğla yetkilisi, Akyaka Mahallesi İnişdibi mevkiindeki baz istasyonundan 8 akünün çalındığını belirterek, Akyaka Jandarma Komutanlığı'na şikayetçi oldu. Soruşturma başlatan Akyaka Jandarma Komutanlığı ekipleri, nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına verilen bilgi sonrası, savcılığın talimatı ile Akyaka giriş ve çıkışlarındaki 6 araç plaka tanıma sistemi ile 18 MOBESE kamerasından 5 bin 300 aracı taradı. Jandarma soruşturma kapsamında, baz istasyonlarının kurulumu esnasında taşeron firmada çalışan işçilerin de kimliklerini tespit etti.

BAZ İSTASYONLARININ KURULUMUNDA ÇALIŞMIŞLAR

Jandarma ekipleri, GSM firmasının yetkilileri ile bölgedeki diğer baz istasyonlarından hırsızlık olup olmadığı yönündeki görüşmede, 17 Aralık 2014 tarihinden sonra Muğla'nın Ula, Menteşe, Marmaris, Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerindeki istasyonlardan da çok sayıda akünün çalındığı bilgisine ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, C.Y. ve Y.K. isimli şüphelilerin baz istasyonlarının kurulumu esnasında çalıştığını tespit etti. Adres tespit çalışması yapılan iki şüphelinin, Marmaris'te bir otelde kaldıkları belirlendi. Savcılığın talimatı ile iki şüpheli, kaldıkları otelde gözaltına alındılar.

MUĞLA, EDİRNE VE TEKİRDAĞ'DA 96 AKÜ ÇALDILAR

Yakalanan C.Y. ve Y.K. ifadelerinde, baz istasyonlarının kurulumunda taşeron firmada işçi olarak çalıştıklarını ve aküleri çaldıklarını itiraf ettiler. Şüpheliler, Ula'nın Akyaka Mahallesi'nden 8, Kızılkaya Mahallesi'nden 8, Çiçekli Mahallesi'nden 4, Çıtlık Mahallesi'nden 4, Karabörtlen Mahallesi'nden 8, Köyceğiz Beyobası Mahallesi'nden 4, Dalaman Gürleyik Mahallesi'nden 8, Dalaman ilçe merkezinden 8, Marmaris'ten 4, Menteşe Yaraş Mahallesi'nden 12, Akçaova Mahallesi'nden 8 olmak üzere 76 adet, Edirne'nin Hamzabeyli ve Kapıkule ile Tekirdağ'ın Çorlu ilçelerinden de 29 adet akü ile birlikte, piyasa değeri 65 bin TL olan bakır kablo hırsızlığı olayını gerçekleştirdiklerini ifade etti. C.Y. ve Y.K.'nın Muğla, Edirne ve Tekirdağ'da çaldıkları 96 bin TL değerindeki aküleri 7 bin liraya sattıkları ortaya çıktı.

HURDACI AKÜLERİ GİZLEMİŞ

C.Y. ve Y.K.'nın çaldıkları akü ve kabloları Ortaca ilçesinde hurdacılık yapan Ş.Ş. isimli şahsa astıkları ortaya çıktı. Jandarma ekipleri Ş.Ş. isimli hurdacının iş yerinde yapılan aramada, 56 adet aküyü eski kabloların altına gizlenmiş vaziyette buldu. Kamyona yüklenen kablolar, GSM firmasına teslim edildi. Gözaltına alınan üç şüpheli adli makamlara sevk edilirken, C.Y. ve Y.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baz İstasyonu Fareleri Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement